VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
VATERPOLO

Vlada dala suglasnost da Hrvatska bude domaćin Europskog prvenstva u siječnju 2024. godine

Ako Hrvatska dobije domaćinstvo bio bi to jedinstven slučaj da jedna zemlja organizira dva uzastopna europska prvenstva
Piše: HinaObjavljeno: 16. studeni 2023. 15:20

Vlada Republike Hrvatske je na zasjedanju u četvrtak dala suglasnost za organizaciju Europskog prvenstva u vaterpolu, koje bi se održalo u Hrvatskoj od 3. do 17. siječnja 2024., a sukladno zamolbi Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Financijska sredstva za sufinanciranje troškova organizacije Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. godine, osigurat će se u ukupnom iznosu od 2 milijuna eura preraspodjelom sredstava u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu i projekcija za 2024. i 2025. godinu, na proračunskim pozicijama Ministarstva turizma i sporta, priopćeno je iz Vlade.

Europska plivačka federacija (LEN) prošlog je tjedna definitivno otkazala domaćinstvo EP-a u vaterpolu koje se trebalo igrati u Izraelu. Razlog je rat na tom području, a u jednom je trenutku bilo pitanje hoće li se EP uopće i odigrati.

Za domaćinstvo se prijavio Hrvatski vaterpolski savez, a još se čeka službena obavijest o domaćinstvu od LEN-a.

Prema dostupnim informacijama, EP bi se trebalo održati u Zagrebu. A kako dodatno doznajemo, Euro će se uz Zagreb organizirati i u Dubrovniku. U Gružu bi skupina u kojoj je Hrvatska te još jedna skupina trebale odigrati prvi krug, a potom će se sve preseliti u Zagreb.

Ako Hrvatska dobije domaćinstvo bio bi to jedinstven slučaj da jedna zemlja organizira dva uzastopna europska prvenstva. Prije godinu dana je održan EURO u Splitu, na kojemu je Hrvatska osvojila naslov prvaka.

Linker
09. prosinac 2023 20:38