HVS
EP KADETA U TBILISIJU

VRATAR PAVIĆ PONUDIO JE SUIGRAČIMA POBJEDU NA PLADNJU Mlade Barakude poražene u Tbilisiju i razigravat će za mjesto ispod razine hrvatskog vaterpola

Sladović je za suparnika potom pogodio za 12:11, a udarac našeg Roberta Radića zaustavio je crnogorski vratar pa tako Hrvatska nije prošla dalje.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 11:31

Hrvatska je u drami peteraca, nakon što su bili na pragu pojede, u biti izgubila osminu finala Europskog prvenstva u Tbilisiju od Crne Gore te će nastavak natjecanja proteći u borbi za poredak od 9. do 12. mjesta, ako je to nekome osobito važno, jer su navedena mjesta ipak daleko ispod očekivane razine hrvatskog vaterpola.

Utakmica je bila izjednačena cijelo vrijeme. Hrvatska je nakon polovice susreta vodila 4:3, ali Crna Gora je uspjela s tri uzastopna gola potpuno preokrenuti rezultat na 6:4 u korist južnog susjeda. Bilo je to samo tri i pol minute prije kraja treće četvrtine. No, odgovor mladih Hrvata bio je još silovitiji, pa i efektniji. Dva gola s desne strane. Prvo ljevak Luka Stahor (6:5) s igračem više, a zatim još ljepši pogodak kapetana Iva Marića. Dešnjak, s desne strane, bacio se malo unazad i dijagonalom pogodio desne rašlje (6:6).

U posljednjoj četvrtini je Hrvatska i povela, u prvoj minuti te dionice, iz peterca ponovo Ivo Marić. Crnogorci su uspjeli izjednačiti četiri minute prije kraja (7:7), što je bio i, pokazat će se kasnije, posljednji gol prije izvođenja peteraca. U posljednjoj minuti je naš vratar Roko Pavić dvaput briljantno reagirao, obranivši dva vrlo teška udarca. Jedan pravom paradom, s igračem manje, šut s dva metra, te drugi put nekoliko sekundi prije kraja. Tu se ušlo u rulet peteraca.

Pavić triput obranio

Crnogorci su prvi izvodili i poveli, a naš Tomasović, kao prvi izvođač, je pogodio vratnicu. No, malo kasnije i naš Pavić brani, i to dvaput, ali kako je i Škarin udarac zaustavio crnogorski vratar, nakon prve serije od po pet izvođača rezultat je bio 3:3 ili ukupno 10:10. U daljnjem raspucavanju Mršić i naš Tomasović pogađaju za 11:11. Udarac crnogorskog reprezentativca Milića brani naš vratar Roko Pavić, a tada je ostalo na Luki Stahoru, našem najboljem igraču i ponajboljem strijelcu, pogoditi za pobjedu i prolazak u četvrtfinale. Njegov je pokušaj zaustavio crnogorski vratar. Sladović je za suparnika potom pogodio za 12:11, a udarac našeg Roberta Radića zaustavio je crnogorski vratar pa tako Hrvatska nije prošla dalje.

Linker
26. travanj 2024 11:03