ZELJKO PUHOVSKI Cropix
IZ SVLAČIONICE

‘Vratiti se u igru protiv ovakve Grčke ipak iskazuje karakter, možemo biti zadovoljni, ali i malo žaliti‘

Sad nam je svaka sljedeća utakmica najbitnija na svijetu - rekao je Rino Burić
Piše: Dean BauerObjavljeno: 21. lipanj 2022. 21:52

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija svoj je nastup u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu otvorila 8-8 (1-4, 4-1, 1-2, 2-1) remijem protiv Grčke. Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Konstantin Harkov s tri gola, dva je dodao Marko Žuvela, a po jedan Jerko Marinić Kragić, Rino Burić i Andrija Bašić. U sastavu Grčke sjajan je bio Angelos Vlachopoulos s četiri gola, po jedan gol su dodali Genidounias, Kakaris, Fountoulis i Argyropoulos.

- Ne možemo biti zadovoljni jer nismo dobili, ali igra nekako, pa onda i tijek utakmice su mislim i najpravedniji za ovakav konačan rezultat. Imali su i oni priliku za pobjedu, a vodstvo cijelo vrijeme. Prva utakmica, dosta nervoze. U početku više s naše strane pa je ispalo kao da smo mi igrali, ali oni su bili ti koji su zabijali golove. Mislim da vratiti se u igru protiv ovakve Grčke ipak iskazuje karakter, možemo biti zadovoljni, a opet istodobno i malo žaliti jer imali smo zadnji napad - rekao je Andrija Bašić nakon utakmice. Nešto drugačijeg mišljenja bio je jedan od junaka utakmice Konstantin Harkov.

- Ovo je ipak na određeni način prva utakmica ove momčadi, a prva utakmica je uvijek malo teža, drukčija. Za prvu utakmicu je to OK. Malo novi kriterij suđenja, ja bih rekao, ali naviknut ćemo se i na to. Morat ćemo podignuti blok u brani malo više, poboljšati igrača više s nekim drugim postavljanjima.

Rino Burić smatra:

- Ne mogu biti zadovoljan baš sa svojom igrom, zato nisam imao ni minutažu zamjetniju, a i izletio sam zbog tri faula. Moram se ja, kao i svi ostali prilagoditi na ovakav kriterij suđenja koji je malo drukčiji nego doma ili u Ligi prvaka. Sudi se puno dosta. Loše smo otvorili utakmicu. Trebamo nužno popraviti igrača više, a protiv Japana i Njemačke trebamo pobijediti sa što većom razlikom. Sad nam je svaka sljedeća utakmica najbitnija na svijetu.

Susret protiv Grčke prokomentirao je i izbornik Ivica Tucak.

- Mislim da smo s jednom enormnom željom i srcem uspjeli iščupati ovaj bod, iako smo cijelo vrijeme bili u minusu. Vidjelo se, ali za mene je to zaista i očekivano, taj grč u igri. To je zadnje što mogu igračima zamjeriti. Znao sam da će to tako približno biti. To je prva utakmica momcima, ruke su teške, kako se kaže. No, mislim da smo koncepcijski bili dobri, puno toga smo napravili za vrijeme utakmice. Da, i promašivali, ali veseli me ta jedna volja, želja i nemam što dečkima zamjeriti. Dapače, i da smo dobili ili izgubili, ovo je tek početak turnira. Sad valja odigrati još dvije utakmice u grupi. Ovo je veliko iskustvo za igrače - prokomentirao je susret naš izbornik Ivica Tucak.

Grčki izbornik Theodoros Vlachos

'Ova utakmica je sada donijela to da ni Grčka, ni Hrvatska više neće imati relaksirajuće minute u Debrecenu. Ako smo možda mislili da će ih uopće biti. Moramo sada biti jako oprezni sljedeće dvije utakmice. No, to je tek prva utakmica, dvije odlične, velike momčadi koje su tako i odigrale utakmicu. Mi smo startali puno bolje, to je točno, ali Hrvatska je momčad koju se ne lomi tako lako.'

Linker
26. travanj 2024 12:24