XU CHANG Xinhua Via Afp
VATERPOLO

Za trofeje zovite Hrvate: S 37 godina na leđima stigao do svoje 37 medalje u karijeri

ENKA iz Istanbula osvojila naslov prvaka, a u njezinim redovima su dvojica Hrvata, Paulo Obradović i Pavo Marković
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. svibanj 2023. 11:50

Ukoliko u vaterpolu želite najveće klupske trofeje, naslove državnog prvaka, poželjno je imati Hrvate. Pro Recco je najbolji na Apeninima (trener Sukno i centar Lončar); Barceloneta je osvojila Primeru (trener Fatović); berlinski Spandau 04 je najbolji u Bundesligi (centar Mateo Ćuk); u Francuskoj je prvak Marseille (vanjski Ante Vukičević), a i u Grčkoj bi malo teže do naslova Olympiacos da nema Hrvata (vratar Bijač i branič Bušlje).

Ovoj se niski država priključila i Turska. Ondje je ENKA iz Istanbula osvojila naslov prvaka, a u njezinim redovima su dvojica Hrvata, tandem Dubrovčana, Paulo Obradović (37) i Pavo Marković (38). U finalnoj seriji je ENKA svladala Galatasaray ukupnim omjerom 3-1 (15:14, 11:10, 9:11 i 9:7). U četvrtoj utakmici, zaključnoj pobjedi ENKA-e, Obradović je postigao 4, a Marković 2 gola.

Paulu Obradoviću koji ima 37 ljeta iza sebe je ovo ujedno 37 medalja u karijeri. Koliko godina, toliko medalja. Za razliku od Obradovića kojem je ovo bila druga sezona u ENKA-i, Pavo Marković je igrač zagrebačkog Medveščaka koji mu je međutim dao dopuštenje zaigrati u doigravanju Turskog prvenstva. U Turskoj je naime moguće u samoj završnici sezone dovesti novog igrača.

Linker
26. travanj 2024 02:51