Ante Cizmic/CROPIX
Ždrijeb skupina Kupa

Zagrebački i splitski klubovi u jednoj, ostali u drugoj skupini, Mladost i Jug AO domaćini

Mladost i Jug AO kao prošlosezonski finalisti automatski su određeni za nositelje svojih skupina
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. listopad 2020. 13:08

Prvi pokal za koji će se ove sezone nadmetati hrvatski vaterpolski klubovi bit će nacionalni kup, već za mjesec i pol dana kada je planiran završni turnir.

Danas je u Zagrebu, u sjedištu Hrvatskog vaterpolskog saveza održan ždrijeb kvalifikacijskih skupina kup nadmetanja za koje se prijavilo ukupno 11 klubova odnosno svi prvoligaši. Mladost i Jug AO kao prošlosezonski finalisti automatski su određeni za nositelje svojih skupina, odnosno i prije ždrijeba je bilo jasno da će se kvalifikacijski turniri igrati u Zagrebu odnosno Dubrovniku, od 6. do 8. studenoga.

Temeljem ždrijeba, u A skupinu u Zagrebu razvrstana su oba zagrebačka i sva tri splitska kluba odnosno - Mladost, Jadran, Mornar BS, POŠK i Medveščak.

U skupinu B u gruškom bazenu, igrat će šest klubova - Jug AO, Solaris, Primorje EB, Galeb MR, Zadar 1952 i KPK. Po dva prvoplasirana kluba će osigurati nastup na završnom turniru Hrvatskog kupa koji je na rasporedu krajem istog mjeseca, 28. i 29. studenoga 2020. Završni turnir će se odigrati u Šibeniku ili Rijeci.

Linker
20. travanj 2024 02:52