Lovro Paparić

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
NEZADOVOLJAN STATUSOM

Zahvalio se hrvatskoj reprezentaciji pa potpisao za Partizan: ‘Dok se nešto ne promijeni ne želim biti tamo‘

Vrlo nadareni riječki centar poslao je pismo Hrvatskom vaterpolskom savezu...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 18:15

Ne bismo baš voljeli da je ovo početak nekog trenda, jer nije dobar, ali gotovo pa su se u isti dan podudarala dva odustajanja u dvije naše seniorske vaterpolske vrste. U ženskoj reprezentaciji je vratarka Latica Medvešek poručila treneru Aljoši Kuncu da se ne osjeća motiviranom, te da je umorna.

No, na adresu elektronske pošte Hrvatskog vaterpolskog saveza stigla je i još jedna “odbijenica”. Hajde, nije odbijenica nego zahvala, ako ćemo je tako nazvati. U svakom slučaju, mladi, 23-godišnji vrlo nadareni riječki centar, koji je prošlih sezona igrao za atenski Vouliagmeni, Lovro Paparić, izvijestio je čelnike da se ne vidi ovog trenutka među Barakudama.

Nisam dobio priliku

Prvo provjera, je li nam informacija točna?

"Točna je. Poslao sam mail Savezu, ali nije da nisam zainteresiran, uvijek sam na raspolaganju Hrvatskoj i Savezu, ali smatram da je bilo dosta šikaniranja kroz ove pripreme reprezentacije", veli nam mladi Lovro.

image

Lovro Paparić u kapici reprezentacije

MARKO TODOROV/CROPIX Cropix

Pojasnimo, Lovro Paparić je cijelo vrijeme ovog ljeta bio na širem popisu seniorske reprezentacije. Prvo na pripremama za SP u Mađarskoj, pa za EP u Splitu, za koje je prošao pripreme u Kranju, potom i u Šibeniku. Izgleda da je “puknulo” onog trenutka kada nije pozvan na završne pripreme, koje su upravo jučer počele u šibenskoj Crnici.

"Dovoljno je pogledati moje rezultate na pripremama. I plivački i fizički dio, dakle, u teretani, rezultati su vrlo dobri. To bi, mislim, trebao biti preduvjet da se igraču da određena minutaža, prilika da pokaže nešto u utakmici. Tu priliku nisam imao. Cijele me se pripreme nekako micalo sa strane, možda ubacilo koje dvije minute u neku utakmicu. Po tome sam vidio da je odluka donesena puno prije tih priprema. Nisam bio time zadovoljan i to sam napisao u mailu. Dakle, nisam se ja zahvalio reprezentaciji, ali dok se nešto ne promijeni, ne želim biti tamo. Nadam se da će se u budućnosti nešto promijeniti i da ću biti u krugu reprezentacije jer ja to i želim."

Provjerili smo, iako smo doduše znali i bez toga, ali ipak, za svaki slučaj. Paparić nije igrao prijateljske pripremne utakmice ni protiv Slovenije u Kranju, kao ni protiv Mađarske u Šibeniku, nije išao ni na turnir na Sardiniju. Lovro, jeste li razgovarali prethodno ipak s izbornikom Tuckom?

"Nisam. Nismo imali neki kontakt tijekom cijelih priprema. Nismo imali kontakt ni prije, ni poslije te moje odluke. Ne znam, možda je odluka kriva, ali ja se jednostavno tako osjećam. Nisam više mogao biti u toj sredini. Kad je došlo ono razdoblje odigravanja sparing-utakmica, nisam dobio ni priliku dokazati se. U načelu sam samo bio ondje za popunu broja."

image

Sljedeće sezone igrat će u Partizanu

SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

U međuvremenu je, međutim, Lovro riješio pitanje klupske sredine za sljedeću sezonu. Tu nas je opet djelomice iznenadio. Potpisao je, naime, za Partizan, a taj je klub ljetos napustilo čak 12 najboljih igrača!

Igrač za budućnost

"Da, ali slažu novu momčad. Liga je vrlo jaka, ja ću biti prvi centar, a to je meni sjajna prilika za daljnje napredovanje", zaključio je Lovro Paparić, mladi i nadareni dečko, koji se sada osjeća uvrijeđenim. Po našem skromnom sudu, ipak su ovog trenutka bolji i prvi centar Barakuda Josip Vrlić, kao i kapetan Ivan Krapić, ali jednako tako držimo da je Paparić budućnost. Koju valja čuvati i nesporazum izgladiti.

Linker
30. ožujak 2024 21:11