HAVK Mladost

 FILIP POPOVIĆ
SPEKTAKULARNI PRIZORI

FOTO ‘Žapci‘ igrali vaterpolo na visini od 72 metra: ‘Bojali smo se da lopta ne padne dolje‘

"Ovo će nam snimanje dugo ostati u sjećanju", priznao je Jerko Penava
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. rujan 2023. 18:05

Još uoči početka nadmetanja i gostovanja u Splitu (pobjeda protiv Mornara i tijesan poraz od Jadrana) proteklog vikenda u Premier ligi, Žapci su svoj bazen uz Savu zamijenili onime na najvišem zagrebačkom bazenu. U obnovljenom hotelu Zonar (bivša Panorama), preko puta Doma sportova, na 21. katu s pogledom na cijeli grad. Čak 13 vaterpolista, od 18 koliko će ih igrati ove sezone, nikad nije zaigralo vaterpolo na višoj lokaciji.

- Bio je zaista poseban užitak zaigrati vaterpolo na najvišem zagrebačkom bazenu. U prvi trenutak nas je bilo pomalo i strah s obzirom na visinu. Trebalo je posebno paziti na loptu, no uspjeli smo zaigrati na najvišoj lokaciji ikad - otkrio je vratar Jerko Jurlina.

image

HAVK Mladost

FILIP POPOVIĆ

Ljetošnje pojačanje Jerko Penava je nadodao:

- Ovo će nam snimanje dugo ostati u sjećanju, mislim da nema bolje najave sezone od ove sportske razglednice s pogledom na cijeli Zagreb.

U cik zore, kada je snimanje obavljeno, zasigurno im nije bilo lako pozirati na 72 metra visine. Posebno zahtjevno bilo je dodavanje s loptom u kojem su moral biti itekako precizni, kako lopta ne bi slučajno pala izvan bazena koji je do samog ruba hotelskog krova. To bi značilo da lopta pada na cestu s 21 kata ili već spomenuta 72 metra.

image

HAVK Mladost

FILIP POPOVIĆ

Mlada momčad Mladosti i ove će se godine boriti za vrh hrvatskog, po mogućnosti i regionalnog vaterpola.

- Svakom igraču je najbolji plasman najveća želja. Malo je drukčiji ritam nego prošlih sezona. Atmosfera u momčadi je iznimno dobra, odlično se slažemo, radimo jako kvalitetno. To nije način igre kako smo igrali prošlih sezona. Puno smo mlađi, izmijenili smo se i ima pomaka na svim pozicijama. Uz Prvenstvo Hrvatske i Premier ligu, kasnije dakako i Hrvatski kup, baš je narednog vikenda pred nama i kvalifikacijski turnir Eurokupa u Barceloni - izjavio je kapetan Dario Rakovac.

image

HAVK Mladost

FILIP POPOVIĆ

Zanimljiv podatak je da je prosječna starost momčadi tek 22 godine. Nju predvodi kapetan Dario Rakovac, tu su vratari Jerko Jurlina, Eugen Sunara i Jakov Ćosić, na lijevoj strani su Jan Bušić, Maroje Gluhaić, Jerko Penava, Ivan Huljev, na desnoj Eugen Koprčina, David Mijić, Dominik Obuljen, Vito Branković, braniči su Amar Fajković, Goran Solje, Luka Bajić, dok su na centru Branimir Herceg, Domagoj Jajčinović i Toni Bušić. Trener je Zoran Bajić, s pomoćnicima Damirom Vincekom i Franom Vićanom. Kondicijski trener je Pero Kuterovac, fizioterapeut Damir Luketić.

image

HAVK Mladost

FILIP POPOVIĆ

- Mladost za iduću sezonu je Mladost koja je u okviru naših očekivanja, financijskih mogućnosti. Cilj nam je boriti se za treće mjesto, ove ćemo sezone imati Primorje i Solaris kao suparnike za tu poziciju. Doveli smo petoricu novih igrača. Tu su Jerko Penava koji će nam biti veliko pojačanje, zatim Eugen Koprčina, te na beku Luka Bajić koji se vratio iz Italije. Uz Tonija Bušića i Jana Bušića, te Amara Pajkovića na beku, pokušat ćemo raditi temelje kao dobar zalog za budućnost. Nadam se dobrim igrama, da budemo blizu najboljih. Pružiti što bolji i veći otpor - zaključio je trener Zoran Bajić.

Linker
09. svibanj 2024 01:29