Luka Bukić s loptom
 MARCEL TER BALS Orange Pictures
EUROKUP

Žapci jure prema četvrtfinalu: Velika pobjeda Mladosti u gostima u prvom susretu osmine finala

Sjajan trijumf Zagrepčana u gostima kod Barcelone, uzvratna utakmica za tjedan dana u Zagrebu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. veljača 2021. 19:05

BARCELONA - MLADOST 9:11 (1:2, 3:1, 2:4, 3:4)

GIRONA - Gradsko plivalište. Bez gledatelja. Suci: Bender (Njemačka) i Fodor (Mađarska).

BARCELONA: Aguirre, Valls Ferrer, Van der Burg, Power, Flores 2 (1), Durik 1, Esteller, Goma 2, Delgado 2, Estrany, Tahull 1, Ramon 1, Aguillar. TRENER: Victor Gonzales.

MLADOST: Marcelić, Radu 1, Miloš, Dašić, Lazić 1, J. Vrlić 1, Bukić 3, Bušlje, Visković 1, L. Bajić, M. Vrlić, Harkov 4 (1), Jurlina. TRENER: Zoran Bajić.

PETERCI: Barcelona 1-1, Mladost 1-1. OSOBNE POGREŠKE: Barcelona 11, Mladost 4. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Van der Burg (29), M. Vrlić (30), Power (31). REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Barcelona 2-3 (66%), Mladost 6-10 (60%).

---------------------------------------------

Velika, štoviše sjajna pobjeda mladostaša u gostima, u prvoj utakmici osmine finala Eurokupa. Ne samo pobjeda, već i ostvarena s lijepa 2 gola razlike, a ako je suditi po onomu i kako su Zagrepčani igrali, usudili bi se zapisati da su Žapci jednom nogom već u četvrtfinalu Eurokupa.

Mladost je najvećim dijelom utakmice vodila, izuzmemo li samo tri kraća vodstva Katalonaca. Bilo je to na samom početku (1:0), te dvaput u drugoj četvrtini (3:2 i 4:3). Suci su dopustili nešto malo snažniju igru, te držali takav kriterij tijekom cijelog susreta, a takvo što je pogodovalo Mladosti. Budimo iskreni, odgovara takva igra itekako i španjolskim momčadima koje su stalno u pokretu, ali sada je Barcelona "naletjela" na nekog tko je mudriji i umješniji. Ovakav način suđenja se odmah da za prepoznati po broju osobnih pogrešaka. Netipično malo.

U trećoj je četvrtini Mladost pobjednika preokrenula rezultat u svoju korist. Nakon Radua za 4:4 s igračem više, te ponovo sjajno raspoloženog ljevaka Harkova za vodstvo Zagrepčana (5:4). Žapci su samo još jednom dopustili izjednačenje (5:5). S dva pogotka u manje od minute (Bukić i J. Vrlić s igračem više), Žapci su prvi put poveli s dva razlike.

U zadnjoj je četvrtini međutim bilo i plus tri za hrvatskog doprvaka. Bio je to furiozan početak zadnje dionice kada su golove postigli prvo Bukić s igračem više, pa potom i Harkov iz peterca za 9:6. Golom Franka Lazića minutu prije kraja (11:8), Mladost je još jednom bila na plus 3 (11:8), da bi pola minute prije konca slovački centar u momčadi Barcelone uspio smanjiti na konačnih 11:9.

- Imali smo u zadnjem napadu priliku s igračem više i za novih plus 3, ali je dvije sekunde prije kraja sjajno obranio njihov vratar Aguirre - pridodaje trener Zagrepčana Zoran Bajić. - Neovisno tomu, sjajna pobjeda, vrlo lijepa igra, a dobiti Barcelonu kod njih s dva gola prednosti daje nam za pravo nadati se da smo jako, jako blizu prolaska. Ovo je čak bila i vrlo dobra izvedba mojih igrača, posebno kada znamo da zadnjih mjesec dana uopće nismo bili zajedno. Imamo razloga s velikim optimizmom čekati uzvrat.

Uzvratna utakmica je u Zagrebu već za manje od tjedan dana, sljedeće subote, 6. ožujka.

Linker
27. travanj 2024 07:02