DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
KVALIFIKACIJE ZA EUROKUP

Žapci se pobjedom oprostili od Europe, u napetoj utakmici na Savi pao prvi u skupini

Mladost je s 12:11 pobijedila Honved i tako se pobjedom oprostila od Europe
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2022. 14:51

MLADOST - HONVED 12:11 (4:4, 4:2, 2:3, 2:2).

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 30. Suci: Milović (Srbija) i Blanchard (Francuska).

MLADOST: Jurlina, Mihaljević, Dadvani 1, Vrbnjak, Gluhaić, Jelača 3, Adeišvili, Rakovac 4 (1-1), Elez 3, Mijić 1 (0-1), Herceg, T. Fabris, Sunara. TRENER: Zoran Bajić.

HONVED: Decker, Kevi, A. Manhercz 1, B. Ekler 4 (1-1), Hosnyanszky 1, Fejos, Z. Ekler 2 (1-1), Gregor, Hessels 1, Sugar, Simon 1, Nyiri 1, Farkas. TRENER: Marton Szivos.

PETERCI: Mladost 1-2, Honved 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 13, Honved 16. ŽUTI KARTON: trener Bajić (19). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Benedek (12), Hessels (13), Kevi (31).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-14 (35%), Honved 3-11 (27%).


Žapci su završili svoj europski dio obveza za ovu sezonu i to je potvrđeno definitivno već u subotu, a bilo je poprilično izvjesno i u petak. Mladostaši se nisu ni pomaknuli s posljednjeg mjesta u kvalifikacijskoj skupini za Eurokup, turnira koji su organizirali u svojem bazenu. Ipak, jednu su si utjehu priuštili, ostvarili su pobjedu.

Točno da je Honved još u subotu potvrdio prvo mjesto u skupini i jasno prolazak u osminu finala, ali nije baš da im se "nije dalo igrati ovu zadnju u Zagrebu". U konačnici, lijepu bi su recku na štapu pobjeda priuštili slavljem nad mladostašima u njihovom bazenu. Tako su i počeli, s vodstvima 2:0 pa do 4:2 u prvoj četvrtini, da bi domaćin poravnao do isteka prve četvrtine na 4:4. U drugoj četvrtini osim što je Mladost prvi put povela, vrlo se bitnim pokazala završnica te dionice. U njoj su naime gosti bili malo prežustri i grubi, odveć agilni, a u tome neprecizni pa su im dvojica igrača dobila treću osobnu pogrešku već do minute prije kraja druge četvrtine. Dvojica igrača manje u rotaciji ni u kojem slučaju nije baš bilo po volji trenera, još donedavno briljantnog reprezentativca, Martona Szivosa.

Mladost je početkom treće četvrtine povela 10:6, ali tada upravo Honved dokazuje da je u ovoj utakmici išao po pobjedu. Uspjeli su se Mađari ne samo potpuno vratiti (10:10, tri minute prije kraja utakmice), već i povesti samo minutu kasnije (11:12). Ipak je ostalo samo na njihovim željama jer su u zadnjih minutu i desetak sekundi mladostaši postigli dva gola. Prvo Jelača s lijevog krila (11:11), a onda sedam sekundi do kraja, u napadu s igračem više i ljevak David Mijić s desnog vanjskog.

Prije ove utakmice, u susretu koji je odlučivao drugog putnika iz Zagreba za osminu finala Eurokupa, kotorski Primorac je svladao PAOK iz Soluna 13:7.

Konačan poredak: Honved 9, Primorac 6, Mediterrani 5, PAOK 4 i Mladost 5 boda.

Linker
26. travanj 2024 01:19