Luka Gerlanc / CROPIX
LIGA PRVAKA

VAŽNO DA NIJE BILO VIŠE OD MINUS DESET Zagreb poražen u Barceloni, ali u odnosu na dvoboj istih protivnika u Zadru ovo je bilo vrlo pristojno...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. veljača 2020. 23:13

Barcelona - PPD Zagreb 32:23 (17:9)

BARCELONA - Blau Grana. Gledatelja 3.500. Suci: Mandak i Rudinsky (Slovačka).

BARCELONA: Perez de Vargas (0+1), Möller (12); Mortensen 1, Tomas 6, Raul, Sorhaidno 1, Andersson 1, Arino 4, Serdio 1, Diocu 1, N'Guessan 1, Santos, Dolenec 3 (2), Mem 3, Palmarsson 6, Fabregas 3. TRENER: Xavi Pasqual.

PPD ZAGREB: Ašanin (8), Wang (4); Šipić 2 (1), Vistorop 1, Mandić, Hrastnik, Srna 2, Stojnić, Horvat 4, Božović 6, Ravnić 2, Gadža, Hrstić 1, Yao, Grahovac 2, Vlah 3. TRENER: Denis Špoljarić.

SEDMERCI: Barcelona 2 (2), PPD Zagreb 2 (1). ISKLJUČENJA: Barcelona 2 minute (Mem 40), PPD Zagreb 6 minuta (Stojnić 13, Božović 26, 35).
IGRAČ UTAKMICE: Victor Tomas.

---------------------------------------

Važno je da nije bilo minus 10 i više. Zagreb je odradio Barcelonu, ponovo pokazao nešto, ali to nešto je jako malo i nedorađeno za Europu. Svega pomalo, ničeg dosta – reklo bi se. No, nakon -17 u Zadru u prvom susretu ove sezone ovo je bilo vrlo pristojno.

Bilo je jasno da će to biti teška noć u Barceloni. Prvi razlog – slab Zagreb, drugi razlog bitna utakmica za jaku Barcelonu.

Počelo je s 5:0, Zagreb nije mogao zabiti gol do 8. minute kada se probio Božović. Probali su zagrebaši sa 7 na 6, pa su to platili lako primljenim golovima. Kako god, nisu se uspjeli nametnuti kao pravi protivnik Barceloni.

Ni obrana se nije vidjela, osim Ašanina koji je sa 7 obrana u prvom dijelu bio jedina svijetla točka. Napad Zagreba bio je ogroman problem, griješilo se u serijama, prvo Gadža, pa Hrastnik, pa Hrstić, a da stvar bude gora Barca nije bila ni pretjerano agresivna (bez isključenja). No, jednostavno radi se o kvaliteti. Tek je Vlah ulaskom malo primirio stvari, a u nemoći na desnoj strani već u prvom dijelu smo vidjeli Kineza Yaoa koji barem visinom pokazuje da bi mogao nešto, ali daleko je to još… Loše je izgledao Zagreb, posebno napad koji je omogućio puno prelakih golova Barceloni koja je bez umaranja nakon 30 minuta imala 17:9.

Barca je u drugom dijelu i dalje samo naplaćivala greške Zagreba. Došla do +11 i stala. Zagreb je to iskoristio. Nisu ulazili Mandić i Šipić što dakako nije dobro, ali mladost je pokazala da ima nešto, da je brža, agresivnija. Grahovac i Srna su bili sredina obrane, strijelci, i Kinezi su se pokazali u vrlo dobrom svjetlu, posebno vratar Wang (Yao najbolji Zagrebov pravi ljevak na vanjskom), no ipak se zagrebaši nisu uspjeli zbog bezbrojnih greška i promašaja u čistim situacijama spustiti dalje od -9. Barca je to odradila rutinski, nije stiskala gas i dokazivala se na starom prijatelju. Sve očekivano - reklo bi se.

Malo smo bili impresionirani na startu, napravili su nam 5:0. Kada smo počeli biti čvršći, vidjeli su mladići da Barca nije bauk, čak smo na momente i solidno izgledali, ali mlada je momčad koja još puno treba raditi. Ovo je da nije bilo fulanih zicera bio njihov maksimum – zaključak je u Barci prvog trenera zagrebaša Denisa Špoljarića.

Liga prvaka, 12. kolo: Čupić 6, Karačić se vratio

Još četiri utakmice uz Zagrebovu u Barci odigrane su u subotu u Ligi prvaka. Dvije posljednje iz 12. kola igraju se u nedjelju.

U Zagrebovoj skupini A bez iznenađenja u Norveškoj, sigurna pobjeda Flensburga nad Elverumom 34:28 (Blonz 9/Steinhauser 7). Tako se polako i Elverum oprašta s Ligom prvaka.

U skupini B - Vratio se Karačić Kielce, zabio gol i Kielce je svladao Porto vrlo uvjerljivo 30:25 predvođeno odličnim Dušebajevom koji je zabio 7 golova. Vardar je sačuvao sve za broj 6, iako prepolovljen razbio je Motor čak 38:28 u furioznj utakmici u kojoj je Ivan Čupić zabio 6 komada. A kako je Meškov poražen u Montpellieru 30:26 izvjesno je da od prolaza Bjelorusa neće biti ništa. Šego 9 obrana za domaće Pešić 4 za goste za koje je Obranović zabio 3 gola.

Dodajmo da je u EHF kupu u 2. kolu Melsungen izgubio u Lisabonu od Benfice 29:26,a za poražene su po 1 gol zabili Marić i Pavlović.

Linker
24. travanj 2024 10:28