Streličarstvo
 Matt Roberts/Getty Images / Matt Roberts Getty Images
POSTAVIO DVORANSKI REKORD

VELIČANSTVENI USPJEH MLADOG HRVATA U svojem vlasništvu drži već 12 nacionalnoh rekorda: 'Zavolio sam ovaj sport s prvom ispucanom strijelom'

Piše: HinaObjavljeno: 03. travanj 2020. 14:48

Pavle Vujasin, član Grebengradskih streličara iz Novog Marofa, postavio je svjetski juniorski dvoranski rekord na 25 metara u disciplini goli luk.

Od 15. siječnja 2020. goli luk je službeno priznati stil na međunarodnim metnim natjecanjima, uz zakrivljeni i složeni luk. S time su se otvorile prijave svjetskih i europskih rekorda u ovome stilu. Prije nekoliko dana svjetska streličarska organizacija, World Archery, obznanila je prve rekordere, a među njima se našao i jedan iz Hrvatske.

Vujasin trenira i gađa golim lukom tri godine, trener mu je Zoran Marenčić, a do sada se uz mnogobrojne medalje s nacionalnih turnira može pohvaliti i sa 12 nacionalnih rekorda.

Streličarstvom se počeo baviti zahvaljujući bratu.

"Počeo sam gađati 2017. godine, jer je moj brat trenirao te mi ga je bilo zanimljivo gledati. S vremena na vrijeme sam mu znao ukrasti luk, a streličarstvo sam zavolio s prvom ispucanom strijelom; rekao je Vujasin.

Postizanje svjetskog rekorda je velika pohvala i poticaj za danji rad, a u tome ga ne može spriječiti ni ovo razdoblje prepuno zabrana i ograničenja. Naime, klub mu je posudio metu tako da može trenirati kod kuće, a za sva pitanja i savjete trener je uvijek na raspolaganju preko svih komunikacijskih kanala.

Linker
16. travanj 2024 05:17