Drago Sopta / Cropix
KAPETAN SAMIR BARAČ:

'Veličina koju ova momčad ima je odlična, a svoj sami vrhunac dostići će u finalu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2010. 13:50

Još je ostala samo jedna stepenica. Jedna stepenica do onoga o čemu su počeli sanjati prije dvije i pol godine u Eindhovenu kada je Zagreb dobio domaćinstvo Europskog prvenstva u vaterpolu. A Barakude moraju napraviti posljednji korak. Kapetan Samir Barač otvorio je EP riječima našeg vratara Josipa Pavića, “budite uz Barakude, jer uz nas vam je život ljepši” i - nisu nas prevarili.

Do konačnog ostvarenja sna treba odigrati još 32 minute. Valjda će se u njima vratiti Samiru Baraču. Jer, dva europska finala, ono 1999. u Firenci i 2003. u Kranju, Hrvatska nije završavala s osmijehom na licu.

Samir Barač sudjelovao je u oba...

- Otkad igram u reprezentaciji, uvijek smo imali nekakav peh na tim europskim prvenstvima, ali neke stvari ti se jednom moraju poklopiti. Publika, naša motivacija, želimo osvojiti to zlato, a i što se tiče protivnika, da nam je netko prije EP-a rekao da ćemo igrati s Italijom, svi bismo odmah pristali. No, oni su dokazali da su prava momčad - kaže kapetan Barač uoči jedne od najvećih utakmica u karijeri.

Opasnost bi mogla biti još veća baš zato jer ih je Hrvatska jednom dobila, a dobiti istog suparnika na jednom natjecanju u razmaku od samo šest dana, iznimno je teško.

- To je istina i baš zbog toga moramo biti još oprezniji. Prije EP-a Italija na papiru nije nikako stajala i čak mislim da je bila i podcijenjena. Oni su došli neopterećeni i motivirani, bez velikog pritiska za rezultat. Ali, sad je stvar drukčija. Sad imaju pritisak da naprave nešto i sigurno žele uzeti zlato kao i mi. A sad ćemo vidjeti tko će iz tog sudara izaći jači, ja se nadam da ćemo to biti mi.

Hrvatska je iz utakmice u utakmicu rasla, “gradili smo odnos prema utakmicama i postajali kompaktniji”, i baš to govori puno o ovim Barakudama koje gledamo u Zagrebu.

- Motivirani smo i ovako i onako ovom publikom, ali ta jedna izgradnja našeg putovanja prema ovom finalu je samo pokazatelj duha, i stanja i karaktera jedne dobre momčadi. Jer, ta veličina koju ova momčad ima je odlična i ona po meni nije niti dosegla još vrhunac. Naš vrhunac mora biti u finalu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA

Linker
24. travanj 2024 21:54