Massimo Franchi, Ivica Šurjak, Ivan Gudelj, Sead Sušić

 DAMIR KRAJAC Cropix
SIMPOZIJ U SARAJEVU

Velika priznanja za Hrvate, legenda hrvatskog nogometa otkrila: ‘Saznao sam nedavno, popuno sam izliječen‘

Ivan Gudelj pobrao je ponajveći aplauz kada je sve izvijestio o svojoj najvećoj, recentnoj pobjedi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. rujan 2023. 23:38

Neposredno prije premijere filma o Toniju Kukoču, organizator 12. Međunarodnog sportskog simpozija "Simposar", udijelio je i niz priznanja istaknutim pojedincima i klubovima iz ovog dijela Europe, od kojih je vrlo velik dio iz Hrvatske.

Tako su Nagradu za životno djelo dobili - legende Hajduka Ivica Šurjak i Ivan Gudelj, potom bivši BiH nogometaš Sead Sušić, Makedonac Kočo Dimitrovski koji je za Vardar iz Skopja odigrao čak 845 utakmica, poznati bivši boksači Dragan Vujović i Mirko Puzović; srpski vaterpolist, a sada trener Igor Milanović, a iz košarkaškog sporta Željko Pavličević. Božidar Maljković, Mario Primorac, jedna od legendi sarajevske Bosne, te Rusmir Halilović, trener koji je otkrio i brusio talent jednog Tonija Kukoča i Dražena Petrovića u kadetskim još danima. Među laureatima je i jedan novinar, Talijan Massimo Franchi iz "Tuttosporta".

image

Samir Avdić, Željko Pavličević

DAMIR KRAJAC Cropix
image

Samir Avdić, Željko Pavličević, Božidar Maljković, Rusmir Halilović

DAMIR KRAJAC Cropix
image

Igor Milanović

DAMIR KRAJAC Cropix

Posebno priznanje "Simposara" su dobili - Hrvatski nogometni savez ispred kojeg je priznanje primio predsjednik Marijan Kustić kao i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, za sjajna ostvarenja u minulih 5 godina s naglaskom na broncu u Ligi nacija ove godine. Posebno priznanje je dobio i HŠK Zrinjski iz Mostara, osvajač dvostruke krune u BiH nogometu i njihov jedini predstavnik još u Europi; kao i ovdašnja trenutačno najveća sportska zvijezda, mlada i ludo nadarena 17-godišnja plivačica, Lana Pudar.

image

Dragan Vujković

DAMIR KRAJAC Cropix
image

Koco Dimitrovski

DAMIR KRAJAC Cropix
image

Mirko Puzović, Dragan Vujković

DAMIR KRAJAC Cropix

Ivan Gudelj pobrao je ponajveći aplauz kada je sve izvijestio o svojoj najvećoj, recentnoj pobjedi.

- Moj bi se život dao svesti na dvije utakmice. Jedna je bila ona sportska, nogometna koju je rano prekinula bolest, hepatitis B. Tada sam počeo drugu, ona je trajala jako dugo i sada s ponosom mogu reći ono što su mi liječnici rekli prije koja tri tjedna. U cijelosti sam i konačno izliječen!

Bolji kraj ovog dijela programa, s uručenjem priznanja i nagrada, nismo mogli ni zamisliti.

Linker
03. svibanj 2024 11:35