Screenshot YouTube
PRAVI HOROR

VELIKA TRAGEDIJA POTRESLA SVIJET BOKSA Ruski talent preminuo nakon prvog poraza u karijeri, od teških udaraca mu natekao mozak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. srpanj 2019. 21:29

Ruski boksač Maksim Dadashev preminuo je od posljedica brojnih udaraca koje je primio prošlog petka u meču s Subrielom Matiasom. Tragičnu vijest potvrdio je njegov trener Buddy McGirt.

"Zbog ovakvih stvari shvatiti u kakvo se sportu mi nalazimo. Sve što je radio na treninzima bilo je ispravno i nisu postojali nikakvi problemi... Trenutno mi je kaos u glavi. Pitam se jesam li mogao učiniti nešto drugačije? Izgledao je OK, bio je spreman, ali za ovako nešto je dovoljan samo jedan udarac..." - izjavio je McGrit čije izjave prenosi The Guardian.

Meč Dadasheva i Matiasa je bio brutalan, a zaustavio ga je upravo trener ruskog borca u 11 rundi kada je procijenio da je Maxim primio previše teških udaraca. Dadashevu se na prvu nije svidjela odluka trenera. Nešto kasnije 28-godišnjak je počeo povraćati, a u jednom trenutku se i onesvijestio. Iz dvorane su ga iznijeli na nosilima...

"Nadam se da je s njim sve u redu. On je sjajan boksač i ratnik", govorio je Matias nakon meča, no s njegovim protivnikom ipak nije bilo sve u redu.

Naime, Dadashevu su udarci oštetili mozak i zaradio je subduralni hematom. Zbog nastalog problema liječnici su mu morali odstraniti dio lubanje, a potom ga stavili u induciranu komu. Nažalost, šteta je bila prevelika i talentirani boksač je preminuo.

Dadashev je rođen u St Petersburgu. Bio je oženjen i imao je jedno dijete. Karijeru je započeo 2016. godine.

Linker
26. travanj 2024 12:23