Screenshot: Twitter
IMALA JE SAMO 19 GODINA

Velika tuga u Sloveniji: Od posljedica ‘tragičnog incidenta‘ preminula mlada reprezentativka

Teško ozlijeđena helikopterom je prevezena u klinički centar u Stavangeru, ali tamo joj nisu mogli pomoći
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 10:59

Devetnaestogodišnja reprezentativka Slovenije u skijaškom trčanju Hana Jamnik tragično je preminula tijekom priprema za novu sezonu, objavio je Skijaški savez Slovenije. Detalji o tome što se dogodilo nisu objavljeni, ali se navodi da je Jamnik umrla od posljedica "tragičnog incidenta koji se dogodio u Norveškoj".

Norveški mediji prenose da je mlada Slovenku pala po jureći kamion u tunelu na magistrali dok je trenirala na roler skijama.

Teško ozlijeđena helikopterom je prevezena u klinički centar u Stavangeru, ali tamo joj nisu mogli pomoći. Policija je vijest o smrti objavila nešto kasnije.

Vozač kamiona je optužen za kršenje prometnih pravila, ali on ne priznaje krivicu i tvrdi da je ono što se dogodilo tragična nesreća.

"Imamo vozača i vozilo pod kontrolom. Uzeli smo mu vozačku dozvolu i optužili ga. Uzeli smo i uzorak krvi kako bismo utvrdili je li vozio pod utjecajem alkohola", rekao je predstavnik policije.

Skijaški savez je izrazio sućut obitelji mlade trkačice, ali je istovremeno zamolio da se u teškim trenucima poštuje privatnost obitelji. "Trenutno su sve naše misli s obitelji, kojoj izražavamo duboku sućut. Molim vas da u ovim teškim trenucima poštujete privatnost obitelji i reprezentativaca koji su potreseni događajem", napisali su iz SZS-a.

Hana Jamnik prošle je godine osvojila naslov juniorske prvakinje svijeta u utrci na 10 kilometara na rolama, a na utrci na 13 kilometara u klasičnom stilu bila je srebrna. I u skijaškom trčanju je pokazivala ogroman potencijal.

Linker
19. travanj 2024 11:47