Screenshot: YouTube
MOŽDA I IZNENADI

Veliki Fedor nikad nije ovako razočarao navijače: Cijeli svijet će gledati anonimca koji legendi ne može nositi niti ručnik?

Piše: Fight SiteObjavljeno: 18. prosinac 2015. 13:21

Iako je nova japanska promocija RIZIN najavljivala da će Fedor Emelianenko u svom povratničkom meču imati dostojnog protivnika, dogodilo se upravo suprotno. Protivnik Fedora Emelianenka na Staru godinu će biti malo poznati Indijac Singh Jaideep.

Iz japanske organizacije su mjesecima najavljivali kako će Fedoru pronaći protivnika dostojnog njegovog 'kraljevskog' statusa, ali teško da se takvime može nazvati indijski kick boksač koji u karijeri ima samo dvije MMA pobjede.

Indijac kojem je nadimak “Heart” (Srce) naime, nije dostojan niti nositi ručnik nekoć Pride prvaku, a kamoli ući s njim u ozbiljan meč, piše Fight Site.

Jaideepova MMA karijera je više nego skromna. Za sada ovaj visoki 28-godišnji Indijac ima tek dva nastupa, a ujedno i dve pobjede. U slobodnoj borbi je debitirao 2013. na indijskom SFL-u, a posljednji meč je odradio dvije godine kasnije (u listopadu ove godine) u japanskom Deepu. Tavaka i Toyotu, kako glase prezimena njegovih protivnika, je svladao prekidima, odnosno tehničkim nokautima.

Kada govorimo o kick boksingu, Jaideepovom prvom sportu, onda je tu iskustvo znatno veće, no daleko od toga da se radi o svjetskom top kick boksaču. Ukupno je u karijeri skupio 40 pobjeda i 10 poraza, a vjerojatno najveći skalp mu je onaj Sergeija Kharitoniva kojeg je nokautirao na K-1 WGP-u 2010. godine. Od većih faca tukao se sa Sakijem, Bajramijem, Londtom i Samom, no sve jače mečeve je gubio. Jaideep je bio dio onog K-1 WGP-a 2012. koji je osvojio naš Mirko Filipović, ali je poražen već u otvarajućoj rundi u Tokiju upravo od Londta pa Zagreb nikada nije uspio vidjeti. Posljednji kick boksing dvoboj odradio je 29. svibnja 2014. kada je poražen od Turčina Ftiha Ulusoya na GFC-u 3 u Dubaiju.

Osim ovih skromnih preporuka, teško je dokučiti zašto se Rizin odlučio za ovog borca. Govoreći o njegovim fizičkim gabaritima, Jaideep ima 196 centimetara visine i oko 110 kilograma težine. Već godinama živi u Japanu, odnosno u Tokiju pa će se u Rizinu osjećati kao kod kuće.

Fedor i Jaideep će predvoditi RIZIN događaj koji će se održati 31. prosinca dok će Sakuraba i Aoki biti glavna borba prvog događaja koji se održava 29. prosinca. Tada će na turniru osmorice nastupiti i naš Goran Reljić koji će se boriti protiv Vadima Nemkova.

Linker
04. srpanj 2024 20:29