CROPIX
PONOVNO NAJVEĆA ZVIJEZDA

VELIKI NIKOLA KARABATIĆ: 'Uopće ne mislimo da smo bolji od drugih! Sad je najbitnija Srbija, a Duvnjaku želim da se vrati i pomogne Hrvatskoj'

NIKOLA KARABATIĆ Cijela Hrvatska u mislima je već na srijedi, ali Tricolorima se po glavi mota samo današnja utakmica sa Srbijom za potvrdu prolaska u polufinale
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 22. siječanj 2018. 17:17

Najbolji kada je najbitnije, sukus je uloge Nikole Karabatića u dvoboju protiv Švedske. Vrhunsku rolu odradio je u obrani, gdje su on i Sorhaindo bili neprolazni, a kada ga u napadu neće gol (šut 2-6), onda krene raditi ono u čemu je jednako dobar, asistirati.

Tako je u pobjedu Francuske 23:17 ugradio sedam asistencija, a pridodamo li tome dva pogotka, bio je involviran u više od trećine francuskih golova. Ipak, sjajni vratar Gerard ukrao je show.

- Dobro smo igrali u obrani, a u isto vrijeme Gerard je fantastično branio. U prvih 15 minuta obranio je sve moguće sa šest metara i s krila, praktički je sa svake pozicije bio nesavladiv. Malo su u tim trenucima Šveđani izgubili samopouzdanje i bilo nam je kasnije lakše igrati u obrani - započeo je Nikola, koji se puno odmarao protiv Austrije i Bjelorusije, no, nimalo lakim ne smatra dosadašnji put Francuza u Hrvatskoj.

Sad je najbitnija Srbija

- Ako se gledaju rezultati, izgleda lako, ali nama na terenu nije bilo tako. Teško je bilo protiv Norvežana u prvoj utakmici, na kraju smo nekako dobili. Švedsku smo pobijedili šest razlike, ali borili smo se cijelu utakmicu i nije bilo nimalo lako. Uopće ne mislimo da smo bolji od drugih.

Srbija je sljedeća na tapeti, naoko lagan zadatak, ali Karabatić takve protivnike smatra dodatnom neugodnošću.

- Srbija nema šanse za prolazak dalje, ali to je neugodnije za nas. Zaista nemaju što izgubiti, a na nama je velik pritisak. Moramo od početka biti jaki ako ne želimo ući u neizvjesnu borbu - jasan je bio 33-godišnji vođa Francuza, koji je prokomentirao crveni karton mlađeg brata Luke, koji je teren napustio nakon što je na njemu proveo samo šest minuta.

- Nisam vidio akciju kod crvenog kartona. Luka kaže da je bilo više za dvije minute, nego za izravni crveni karton jer kada bi svaki udarac u glavu sankcionirali crvenim kartonom, bilo bi ih po dva ili tri sa svake strane. Mi smo isto dobili po nosu, no, Šveđani su dobili samo dvije minute.

Do utakmice s Hrvatskom ostala su dva dana, ali Francuzi ne razmišljaju o Kaubojima.

- Sad je najbitnija Srbija, želimo protiv nje odigrati odlično, a poslije što bude, bit će.

Hrvatska je bez Duvnjaka?

- Nije mi to bitno, orijentiran sam na Francusku. Bilo mi je, naravno, žao Duleta, znam da je išao na operaciju, sve je podredio tome da se vrati za Europsko prvenstvo i nastupi pred domaćom publikom i onda se nesretno ozlijedio na početku turnira. Prošle godine mi smo igrali kod kuće i znam koliko je meni bila bitna ta činjenica, stoga mi ga je žao. Nadam se da će se vratiti i pomoći Hrvatskoj.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 03:02