screenshot youtube
SLIJEDE OKRŠAJI U HOUSTONU

VELIKO FINALE WORLD SERIESA Astrose još dvije pobjede dijele do prvog naslova prvaka u povijesti

Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2017. 10:50

Igrači Houston Astrosa poveli su sa 2-1 u pobjedama protiv Los Angeles Dodgersa u finalu doigravanja američke profesionalne lige u baseballu MLB-a, oni su u trećoj utakmici ovogodišnjeg "World Seriesa" slavili sa 5-3.

Astrosi su put ka pobjedi utrli u drugoj izmjeni kada su poveli sa 4-0 uništivši startnog bacača Dodgersa Yua Darvisha. Prvi bod donio je Yuli Gurriel opalivši "home run", a na njega su se uspješnim udarcima nadovezali Josh Reddick, Marwin Gonzalez, Brian McCann, Alex Bregman i Jose Altuve, pa je menadžer Dodgersa Dave Roberts morao zamijeniti svog bacača mnogo ranije od očekivanog.

Dodgersi su imali priliku vratiti se u utakmicu već u trećoj izmjeni jer se niti startni bacač Astrosa Lance McCullers nije proslavio, on je redom prošetao Joca Pedersona, Enriquea Hernandeza i Chrisa Taylora, a tada je na udaranje u situaciji s punim bazama stigao Corey Seager. Uslijedio je vrlo loš udarac Seagera koji je iz igre izbacio dvojicu Dodgersa, a omogućio im tek jedan bod za smanjenje na 4-1.

U petoj izmjeni Astrosi su zahvaljujući pogrešci u obrani Dodgersa stigli do prednosti od 5-1 čime su si ostavili dodatni prostor u obrani, a pokazalo se da im je taj "run" bio potreban jer su gosti zahvaljujući udarcima Justina Turnera i Yasiela Puiga smanjili na 5-3.

Iako su Astrosi u sedmoj izmjeni ostavili pune baze, a samo malo jači udarac Georgea Springera odveo bi ih do prednosti od 9-3, uspjeli su zadržati prednost do kraja susreta zahvaljujući sjajnoj izvedbi svog pričuvnog bacača Brada Peacocka koji u tri i dvije trećine "inninga" nije dopustio niti jedan bod Dodgersima.

Prvakom će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a sljedeće dvije utakmice igrat će se u Houstonu u subotu i nedjelju.

Dodgersi pokušavaju osvojiti svoj sedmi naslov prvaka, a prvi nakon 1988. godine, dok Astrosi nikada nisu bili prvaci.

Linker
20. travanj 2024 14:26