Max Verstappen

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
‘NEVJEROJATNO SAM PONOSAN‘

Veliko priznanje za Verstappena i Thompson-Herah: ‘Ovo je jedna od najvećih nagrada na svijetu‘

Rossi je sportska ikona godine, a Lewandowski je dobio priznanje za posebne rezultate
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. travanj 2022. 08:01

Max Verstappen proglašen je Laureusovim svjetskim sportašem godine. Nizozemac je prošle godine po prvi put osvojio Formulu 1 nakon što je u dramatičnim utrkama tijekom cijele sezone nadvisio sedmerostrukog prvaka svijeta vozača Mercedesa Lewisa Hamiltona.

"Nevjerojatno sam ponosan na ovu nagradu. Od malena sam sanjao da ću osvojiti titulu prvaka i to sam ostvario. Ja sam prvi Nizozemac koji je osvojio tu titulu, reakciju navijača i medija nikada neću zaboraviti. Jako puno mi znači to što sam dobio ovu nagradu, ona je jedna od najvećih na svijetu i izuzetno sam sretan", kazao je Max Verstappen.

Olimpijska sprinterica s Jamajke Elaine Thompson-Herah proglašena je Laureusovom svjetskom sportašicom godine. Ona je Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila tri zlatne medalje, u utrkama na 100 i 200 metara te u štafeti 4 x 100 metara.

Britanska teniska zvijezda Emma Raducanu, osvojila je nagradu za dostignuće godine nakon pobjede na US Openu 2021. Valentino Rossi je sportska ikona godine, a Bayernov napadač Robert Lewandowski dobio je priznanje za posebne rezultate.

Linker
06. svibanj 2024 14:31