USA TODAY Sports
KAD TE NIŠTA NE IDE

VIDEO: DOGODI SE I NAJBOLJIMA Prvaci NHL-a doživjeli pravi debakl pred svojim navijačima, a uništio ih je 'domaći dečko'

Piše: HinaObjavljeno: 24. prosinac 2017. 12:23

Aktualni prvaci NHL lige Pittsburgh Penguinsi doživjeli su težak poraz na ledu svoje PPG Paints Arene izgubivši od Anaheim Ducksa 0-4.

Bila je to utakmica u kojoj je briljirao John Gibson u svom rodnom gradu, ali u dresu Ducksa. Gibson je rođen u Pittsburghu, ali nikada nije dobio priliku u dresu Penguinsa. Studirao je na sveučilištu Michigan, a onda su ga Ducksi 2011. uzeli na draftu. Gibson je u susretu protiv prvaka sakupio 29 obrana ostvarivši 13. " shutout" u karijeri.

"Znali smo što Johnu znači ova utakmica. Cijele sezone brani sjajno, a večeras je bio posebno raspoložen. Zbog toga smo svi bili maksimalno koncentrirani," kazao je branič Cam Fowler, strijelac posljednjeg gola na utakmice. Među strijelce su se upisali i Ondrej Kase, Rickard Rakell i Andrew Cogliano.

U najzanimljivijim susretima večeri Dallas je nakon kaznenih udaraca pobijedio Nashville 4-3, a Columbus je nakon kaznenih udaraca pobijedio Philadelphiju 2-1.

Dallas i Nashville su odigrali sjajnu utakmicu prepunu obrata. Gosti su poveli 2-0, Dallas je potom okrenuo rezultat s tri gola, da bi Predatorsi izjednačili početkom posljednje trećine. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca Starsi su zabili dva gola (Aleksander Radulov, Tayler Seguin), dok Predatorsi nisu uspjeli svladati Bena Bishopa. Dallas je mogao i lakše do pobjede, u produžetku je 30 sekundi imao dva igrača više, ali nije uspio zabiti pogodak,.

Kazneni udarci su odlučivali i u susretu igranom u Nationwide Areni u Columbusu. Na kraju radovali su se domaći navijači nakon što su Blue Jacketsi pobijedili Flyerse 2-1. Domaćin je poveo u prvoj trećini golom Setha Jonesa, a Philadelphija je izjednačila početkom druge trećine golom Ivana Provorova. Flyersi su 17 sekundi prije kraja imali sjajnu priliku za pogodak i pobjedu, ali je Sean Couturier uzdrmao okvir gola. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca jedini gol zabio je Pierre-Luc Dubois.

Najviše golova vidjeli su gledatelji u Gila River Areni gdje je Colorado upisao gostujuću pobjedu protiv Arizone sa 6-2. Nakon prve trećine bez golova, gosti su u drugoj dionici u razmaku od četiri minute zabili četiri gola, a zatim mirno odradili utakmicu do kraja. Strijelci za Avalanche bili su Carl Soderberg, J.T. Compher, Nail Jakupov, Matt Nieto, Sven Andrighetto, a golijadu je zaključio igrač koji ju je i otvorio Soderberg. Oba gola za Arizonu zabio je Derek Stepan.

Linker
10. svibanj 2024 18:51