Screenshot: Twitter
POKUŠAJ POVIJESNOG PODVIGA

VIDEO: GLEDATELJI NISU MOGLI VJEROVATI ŠTO JE IZVEO Pogledajte spektakularne, zastrašujuće scene nesreće jednog od najvećih prvaka Formule 1!

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. siječanj 2020. 15:07

Fernando Alonso vozi svoj prvi Dakarski reli, koji se pak prvi put u svojoj povijesti (od 1979.) vozi u Saudijskoj Arabiji. U svojoj misiji da zavrijedi titulu "najboljeg vozača na svijetu" želi i tamo pobijediti te dvjema titulama prvaka u Formuli 1 (2005., 2006.), dvostrukoj pobjedi na 24 sata Le Mansa (2018., 2019.), pa i pobjedi u Daytoni (2019.), želi pridodati i trofej pobjednika na vjerojatno najslavnijem, ali i najzahtjevnijem reliju. Doduše, nedostaje mu još i slavlje na 500 milja Indianapolisa, no i to ima u planu...

Međutim, Dakarski reli ipak je posebna utrka, drugačija od svih koje je Španjolac dosad vozio i naravno da onda pri tome ne ide sve baš tako glatko.

U 10. etapi je tako Alonso doživio prevrtanje sa svojom Toyotom Hilux i to na prilično spektakularan način. Od stotina tisuća kilometara pustinje i pješčanih dina, dvostruki "salto" izveo je taman pred desecima kamera koje su, jasno, sve zabilježile.

Sve se dogodilo na drugom kilometru 534 kilometara duge etape u srijedu, kada je Alonso u prevelikoj brzini i pod krivim kutom prelazio dinu i začas je bio na krovu.

Slijetanje je ipak bilo na kotače, a on i suvozač mu Marc Cima prošli su neokrznuti. Toyota je malo naručena, ali nakon sat vremena uspjeli su nastaviti vožnju, samo doduše bez prednjeg vjetrobranskog stakla koje se razbilo.

Alonso je inače prije etape bio na desetom mjestu ukupnog poretka s nešto više od tri sata zakašnjenja za vodećim Carlosom Sainzom.

Linker
26. travanj 2024 20:56