Screenshot
PREKID TRAJAO POLA SATA

VIDEO: JEDNA OD NAJTEŽIH NESREĆA GODINE I POTPUNI UŽAS NA STAZI Poznati skijaš teško stradao u stravičnom padu, helikopterom je prevezen u bolnicu!

Piše: HinaObjavljeno: 15. prosinac 2018. 15:23

Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde pobjednik je spusta Svjetskog kupa skijaša u Val Gardeni, no nažalost utrku je obilježio težak pad Švicarca Marca Gisina.

Švicarcu su se u jednom trenutku prekrižile skije i to točno prije skoka. Izgubio je kontrolu i teško pao na bok udarivši glavom u ledenu stazu nakon čega je ostao nepomično ležati.

Nakon ukazane prve pomoći, 30-godišnji Gisin je helikopterom prevezen u bolnicu, a po zasad neslužbenim informacijama, po dolasku u bolnicu došao je svijesti te je njegovo stanje stabilno. Međutim, nema nikakve službene potvrde ove informacije.

Prekid je trajao više od pola sata nakon čega je utrka nastavljena.

Marc Gisin potiče iz slavne skijaške obitelji, obje su mu sestre vrhunske skijašice u brzim disciplinama. Dominique Gisin je na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine osvojila zlatnu medalju u spustu, a Michelle Gisin je početkom godine također uzela zlatnu olimpijsku medalju u kombinaciji u Pyeongchangu.

Pobjeda je pripala Norvežaninu Aleksanderu Aamodtu Kildeu s rezultatom 1:56.13, a iza njega ostali su pobjednici prva dva spusta ove sezone Austrijanac Max Franz i Švicarac Beat Feuz. Franz koji je pobijedio na prvom spustu sezone u Lake Louiseu bio je drugi sa 86 stotinki sekunde zaostatka, dok je Feuz, pobjednik spusta u Beaver Creeku bio treći sa 92 stotinke sekunde zaostatka.

Za Kildea je to bila treća pobjeda u karijeri nakon što je prve dvije ostvario 2016. u spustu u Garmisch-Partenkirchenu, te superveleslalomu u Hinterstoderu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Franz sa 340 bodova ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala koji ima 333 boda, Švicarca Maura Caviezela sa 283 boda i pobjednika Svjetskog kupa Austrijanca Marcela Hirchera sa 280 bodova.

U konkurenciji spustaša vode Franz i Feuz sa po 200 bodova, treći je Svindal sa 128 bodova, dok Kilde na četvrtom mjestu ima 126 bodova.

Skijaše u nedjelju u Alta Badiji očekuje veleslalom.

Linker
07. svibanj 2024 14:53