Robert Valai
POBJEDNICI DORA I PETAR

VIDEO: LINO VIŠEBOJAC U KOPRIVNICI Neponovljivu feštu uveličale i zvijezde Podravke te Slaven Belupa

Piše: Ivanka OžboltObjavljeno: 04. veljača 2020. 12:45

Učenici su već zaboravili na zimski raspust, vratili su se u školske klupe, prionuli rješavanju zadaća i učenju. Ali u OŠ "Antun Nemčić Gostovinski" osjećalo se uzbuđenje. Kako i ne bi. U goste im je sa svojim Lino višebojcem, treći put otkako je prije 14 godina krenuo na dugo putovanje po osnovnim školama, stigao medvjedić Lino. I Lino je bio sretan. Jer, i on je iz Koprivnice, pa iako voli svu djecu, djecu iz rodnog grada smatra malo više svojom.

Za voljenog gosta školarci su upriličili i poseban kulturno umjetnički program - s veselim zborom učenika 5. b razreda i solisticom Teom Grotić iz 8. a, sjajnom flautisticom Magdalenom Vargantolić Benjak i plesačicom Nelom Krapinec. Oduševili su pokaznom vježbom i članovi Hrvačkog kluba Podravka, tribine je pokrenuo gitarist Nathan Daniel Špičak, a prave ovacije doživjela je petašica Karolina Điko, svojim pobjedničkim stihovima za natječaj na temu 'Svijet po tvom'.

A da bi se o Lino fešti danima pričalo, pobrinule su se sportske zvijezde bez kojih ni Lino višebojac ne bi postojao. Rukometašice Podravke Vegete Ana Debelić i Nikolina Zadravec te nogometaši Slaven Belupa Karlo Lulić i Božo Mikulić pretvorili su djeci jedan običan dan u dan koji se pamti. Asistirali su natjecateljima na košarci, rukometu, nogometu, u dalju i sprintu, podržavali ih i motivirali u potezanju konopa, štafetama i trčanju u vrećama, testirali navijače - trećašicu Reu Štefanić i šestaša Roka Šimunovića u rukometu, slikali se s djecom, družili se i - dijelili nagrade.

Bilo je veselo, dinamično, neponovljivo.

Koprivnica, 30.01.2020. OŠ Antun Nemčić Gostovinski, priredba Lino višebojac u organizaciji Sportskih novosti i Podravke.
Robert Valai

Na kraju su šestaši Dora Ferčec i Petar Jagić podignuli pobjedničke pehare. S kišom konfeta koje su se spuštale na njih, pozdravio ih je vrisak navijača. Bivša plivačica, a sada rukometašica ostvarila je 150 pobjedničkih bodova, njen vršnjak iz susjednog razreda i budući profesionalni nogometaš deset manje (140).

Nisu samo finalisti zaslužili nagrade. Poklon vrećice Podravke dobili su svi natjecatelji, veliki i mali, a proglašeni su i najbolji transparenti, maske i navijači. Najkreativnije maske imalo je 27 djevojčica i dječaka učiteljice Đurđice Poštar koja vodi 4. c razred, transparentima su oduševila 53 učenika, 28 djece Natalije Sočev, učiteljice 1. c i 25 malih genijalaca iz 6. d čija je razrednica Martina Kobaš. Dvojbe nije bilo ni kod proglašenja najvatrenijih navijača; Lino ladom Gold nagrađeni su svi osnovci - iz matične i područnih škola Reke i Jagnjedovca.

U Lino višebojcu uživali su svi, ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec poželjela je i organizaciju finala, vrijedni profesori TZK-a Hrvoje Kodrić i Danijel Šimek, iako pomalo umorni, bili su sretni jer su i njihova djeca bila zadovoljna, riječi hvale imali su i ostali učitelji, zabavili su se i sportaši...

Robert Valai

Linker
21. rujan 2024 02:56