foto: Reuters
PAO KAO KLADA

VIDEO: 'Mi Meksikanci se ne zaj***vamo!' Mladi superstar nokautom godine skršio supranika!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 08. svibanj 2016. 15:27

Jedan mali trenutak, savršeni spoj prirodne snage i vrhunskog tajminga sa "staklenom" bradom suparnika, priskrbio je Saulu " Canelu" Alvarezu kandidaturu za nokaut godine i mjesto na tv špicama svih borilačkih kanala na svijetu.

Amiru Khanu, čovjeku na krivoj strani desnog krošea iz snova, priskrbio je pak kratkotrajnu nesvjesticu, pregled u bolnici i znak stop na putu prema povratku u boksačku elitu.

Taj djelić sekunde zbog kojeg će većina nasumičnih fanova skrenuti pogled prema boksačkom ringu, dogodio se u šestoj rundi meča za WBC i linearni naslov prvaka u srednjoj kategoriji kojim je pred 16 540 gledatelja krštena nova, 375 milijuna dolara vrijedna T-mobile arena u Las Vegasu.

Iako je ovakav ishod meča između Meksikanca Alvareza (47-1-1, 33 KO) i Britanca Khana (31-4, 19 KO) bio očekivan, spektakularni nokaut koji je složio Khana na pod grunuo je kao grom iz vedra neba. Pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je Britanac po većini promatrača dobio prve tri (ili četiri runde) i sjajno provodio u djelo plan svojeg trenera Virgila Huntera koji je želio kapitalizirati opjevanu brzinu njegovog pulena. S druge strane, Canelo je strpljivo slijedio svojeg suparnika i pokušavao mu odsjeći ring, ali je do pete runde njegovu bradu tek jednom testirao lijevim krošeom dok je ostatak udaraca ispod garda našao put do Khanovih rebra.

No, u petoj rundi Britanac je vidno usporio, što je Canelo odmah iskoristio i sve češće krošeima trasirao put do njegove jetre, kad je već glava bila izvan dometa. Taman kad se meč privodio kraju prve polovice ugovorenih 12 rundi, Canelo je fintirao lijevi direkt u tijelo, Khan je nasjeo i spustio laktove te otvorio put za filmsku desnicu preko glave koja ga je bez svijesti ostavila još dok je padao na pod.