Screenshot: Youtube
HEINVETTEROVA ŠALA

VIDEO: NIJEMCI ISMIJALI VESELINA VUJOVIĆA Pogledajte kako su na bundesligaškom All-Staru napravili parodiju na veliku kontroverzu iz zagrebačke Arene

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. veljača 2018. 10:56

Njemački vratar Silvio Heinvetter podsjetio je na bundesligaškoj All-Star utakmici na skandal sa sucima u utakmici Njemačka-Slovenija na Europskom prvenstvu u Zagrebu.

U jednom je trenutku Heinvetter pozvao maskote da brane sedmerac suparničkom igraču, a nakon što je gol postignut, zamoljen je da ga provjere videotehnologijom.

Je li tim potezom želio ismijati Vujovića, nije poznato, ali sličnost s događajem iz zagrebačke Arene u kojoj je branio za Njemačku je prevelika.

Podsjećamo, kontroverzna utakmica Njemačke i Slovenije na Euru u Hrvatskoj završila je 25:25. Slovenci su pogotkom Janca tri sekunde prije kraja poveli 25:24, počelo je euforično slavlje, no onda su na scenu došli litavski suci. I tražili su primjenu tehnologije, tražili su pregledavanje snimke posljednjih trenutaka dvoboja, jer im je nešto promaklo uživo.

ŠALU S NJEMAČKOG ALL STARA POGLEDAJTE OD 1:34.30

Pomislili smo da pregledavaju je li slovenski gol regularan, ali nakon desetak minuta gledanja, kad su već iziritirali i najdobronamjernije ljude u dvorani, Litavci su se napokon vratili na parket, pokazali crveni karton Blagotinšeku i dosudili sedmerac za Njemačku!?

Zagreb, 150118.
Arena Zagreb.
Utakmica 2. kola skupine C rukometnog Europskog prvenstva,
Slovenija - Njemacka.
Na fotografiji: Veselin Vujovic, u zadnjoj minuti dosudjen je sedmerac za Njemacku.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Zašto? Blagotinšek je u krugu centra blokirao Nijemce u pokušaju brzog napada nakon primljenog gola (prema novim pravilima se takav prekršaj kažnjava crvenim kartonom i sedmercem ako se dogodi u zadnje dvije minute). Nijemcima je dosuđen sedmerac, a slovenski izbornik Vujović je u nevjerici stao na gol i pokušao u prvi mah spriječiti njegovo izvođenje.

Linker
03. svibanj 2024 05:23