screenshot
'ZA SVE POSTOJI PRVI PUT'

VIDEO: NIKAD PRIJE VIĐENO - HRVATSKI SUDAC OTKRIO POZADINU INCIDENTA U NOVOM SADU 'Uhvatili su čovjeka koji me bacio, čak mi se i on ispričao!'

SUDAC U BAZENU Jedan je Novosađanin tijekom vaterpolske utakmice Vojvodine i Crvene zvezde u vodu bacio zagrebačkog suca Marka Matijevića
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. veljača 2018. 20:42

'Završit ćeš u vodi!' To je, ali doista nekoć davno, znala biti šaljiva prijetnja navijača s tribina sucima na vaterpolskoj utakmici. No da neki djelitelj pravde doista i završi u bazenu... Doista se ne sjećamo kada smo zadnji put to vidjeli. Ovaj autor, zapravo i nasreću, nikad. Bacanje sudaca u bazen nekoć davno, doista davno, prije puno desetljeća, znalo se događati, ali i tada uglavnom u utakmicama drugog ili trećeg ranga. U pravilu, u more. Ali u nadmetanju prvoligaškog, dakle “ozbiljnog” ranga...

- Pa, nije se ni meni prije nikada dogodilo. Očito za sve postoji prvi put - veli Marko Matijević, zagrebački sudac koji je zajedno s kolegom Miroslavom Vlašićem sudio na Plivalištu Slana bara u Novom Sadu. Ondje su preksinoć u Triglav A2 ligi igrale dvije srpske momčadi, Vojvodina i Crvena zvezda.

Bez ograda i prepreka

Što se, pobogu, dogodilo?

- Izolirani slučaj, pojedinac. Ja bih to samo tako opisao, nikako drukčije - nastavlja Matijević.

- Bilo je 29 sekundi do kraja kada je Vojvodina povela 7:6. Trener Zvezde Dejan Savić, ujedno srpski izbornik, pozvao je minutu odmora. Imali su zadnji napad. Kolega Vlašić na suprotnoj strani opravdano je dosudio neupitno isključenje jednom domaćem igraču i dvije sekunde prije kraja Zvezda je dala gol za 7:7.

To je dakle nekome kratkog fitilja bilo dostatno...

- Očito. U biti, ja se i nisam kretao uz rub bazena, već sam bio na sredini, spreman dati znak za nastavak igre te daljnje dvije sekunde. Leđima sam bio okrenut tribinama i onda je netko dotrčao iza mene, nisam ga primijetio, te me gurnuo u bazen.

Istog je trenutka, jasno, utakmica prekinuta, bez te dvije sekunde. Postoji, doduše, nešto što je donekle pogodovalo ovakvom slučaju, a što spada u tehničke detalje bazena.

Screenshot

‘Bacač’ mi se ispričao

- Problem je što s jedne strane novosadskog bazena, ondje gdje su tribine, nema baš nikakve prepreke, ograde, ma, ni konopa koji bi dijelio navijače od suca. Tako se zna događati da netko tko malo kasni na utakmicu, a ima mjesto u prvom redu ili želi onamo, ili netko tko želi nakratko izaći normalno zna hodati sucu iza leđa - veli Matijević, koji naglašava još nešto.

- Odmah su mi se ispričali i domaćini, ljudi iz Vojvodine, a uhvatili su i tog čovjeka koji me bacio te mi se čak i on ispričao.

Napominjemo, ovakvi su slučajevi rijetkost, ali bilo ih je i kod nas. Sudac Matijević zna za jedan.

- Kolega Matija Begić završio je u bazenu, ali to je bilo u Đakovu i to je bio neki slavonski derbi, neka utakmica Treće lige. Znao sam ja završiti ljeti na nekim utakmicama Druge lige u moru, ali iz zafrkancije, nakon utakmice. No ne i ovako, za ozbiljno, k tome u prvoligaškom rangu.

Doduše, Matijević sada barem ima pouku.

- Nema druge - više neću okretati leđa tribinama, hahaha - u šali će zagrebački sudac.

Za Matijevića, osim mokre sudačke opreme, težih posljedica nema, ali za Vojvodinu će biti. Prema propisima natjecanja, za prekid utakmice predviđene su višestruke kazne, od upisivanja pobjede suparniku, u ovom slučaju Crvenoj zvezdi (5:0), preko suspendiranja plivališta na tri utakmice, do novčane kazne u tisućama eura. Opunomoćenik utakmice odmah je podnio prekršajne prijave protiv organizatora te je pitanje kazne u rukama stegovnog suca lige

Linker
19. travanj 2024 19:23