Matej Druznik / CROPIX/Delo
VEĆ DRUGA HRVATSKA OZLJEDA

VIDEO: POTVRĐENE NAJGORE SLUTNJE Mlada hrvatska skijašica teško stradala u olimpijskom debiju, liječničko izvješće govori sve o strašnom padu

Piše: HinaObjavljeno: 15. veljača 2018. 12:02

Nakon pregleda magnetskom rezonancijom ustanovljena je potpuna ruptura prednjeg križnog ligametna i djelomična ruptura medijalnog kolateralnog ligamenta kod hrvatske skijašice Leone Popović (20) koja je pala u prvoj vožnji olimpijskog veleslaloma na ZOI u Pjongčangu u četvrtak, objavio je HRT.

Bio je to olimpijski debi za Popović kojega neće pamtiti po dobrom.

Preostale dvije hrvatske predstavnice, Andrea Komić (21) i Ida Štimac (17), zauzele su 32., odnosno 34. mjesto. Komšić je za pobjednicom, Amerikankom Mikaelom Shiffrin zaostala 8.48, a Štimac 11.16 sekundi. Komšić je u prvoj vožnji zauzela 31. mjesto, no sa 84 stotinke za 30. Kanađankom Candace Crawford, koja je startala prva u drugu vožnju, dok je Štimac bila 40. nakon prvog nastupa.

Popović je već druga hrvatska skijašica koja se ozlijedila u Pjongčangu, mlada Lana Zbašnik je ozlijedila koljeno na treningu i prije početka natjecanja.

Skijašice će u petak voziti slalom.

ZOI 2018: Najava nastupa hrvatskih sportaša sedmog dana natjecanja

Sedmog dana natjecanja na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama, koje se od 9. do 25. veljače održavaju u južnokorejskom Pjongčangu, natjecanja će se održati u devet sportova, medalje će se dijeliti u alpskom skijanju, skijaškom trčanju, brzom klizanju, daskanju na snijegu, skeletonu i slobodnom skijanju, a od hrvatskih sportaša nastupit će alpinci Natko Zrnčić-Dim i Filip Zubčić, alpinke Ida Štimac i Andrea Komšić te nordijci Edi Dadić i Krešimir Crnković.

Alpinci će nastupiti u superveleslalomu na stazi Jeongseon Alpine Centre od 3 sata po hrvatskom vremenu. Alpinke će, pak, na stazi Yongpyong Alpine Centre voziti slalom, prva vožnja je na programu u 2, a druga u 5.15 sati po hrvatskom vremenu.

Pred skijašima trkačima bit će utrka na 15 kilometara slobodnim načinom u Alpensia Centeru s početkom u 7 sati po hrvatskom vremenu.

Linker
22. travanj 2024 05:28