CROPIX
SPUSTITI TEMPO

VIDEO: PROGOVORIO I NAJBOLJI Hrvatska rukometna legenda poručila Babiću kako pobijediti Norvešku za veliki finale s Francuzima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2017. 17:37

Hrvatska od 20:45 igra svoje ukupno 18. polufinale na velikim natjecanjima. Ovaj put u pitanju je Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, a na drugoj strani je Norveška, s kojom smo kroz povijest igrali 15 puta, a slavlje je na hrvatsku stranu otišlo devet puta od kojih su posljednja dva bila u 2016. godini. Uz hrvatske rukometaše od prvog dana je i rukometna legenda Ivano Balić, sada koordinator za muški rukomet u Hrvatskog rukometnom savezu. Balić je istaknuo kako je u dosadašnjem dijelu natjecanja bilo crnih rupa, ali da smo u najvažnijim trenucima bili kako treba.

"Mislim da smo iz utakmice u utakmicu bolji. Na početku Svjetskog prvenstva nije izgledalo onako kako smo htjeli, ali najbitnije je da smo pobjeđivali. Odigrali smo samo lošu utakmicu protiv Njemačke, ali sada to i nije toliko bitno. Za osminu finala i četvrtfinale smo bili pravi, igrali smo onako kako treba i nadam se da ćemo tako i nastaviti."

Protiv Norvežana smo lavili u borbi za broncu na Europskom prvenstvu u Poljskoj te smo ih ostavili bez Olimpijskih igara u Riju nakon pobjede u kvalifikacijama. Sigurno je da će Norvežani imati dodatni motiv protiv Hrvatske, a Balić je prokomentirao koliko su se možda promijenili u igri.

Natjerati ih u igru šest na šest

"Norveška igra gotovo jednako kao u Poljskoj i Danskoj. Razlika je to što su sada iskusniji i imaju puno više samopouzdanja što pokazuje i plasman u polufinale Svjetskog prvenstva. Jedina promjena je što imaju mlađeg vratara koji nije bio u Poljskoj. On je vrlo dobar i to im je veliku plus na kvalitetu koju ionako imaju. Utakmica će biti otvorena i bitno je da spustimo tempo. Ne smijemo si dopustiti da trčimo s njima jer bi onda mogli imati problema. Na trku su slomili sve protivnike", rekao je Balić pa dodao:

"Sve počinje od Sagosena, ali u toj tranziciji Tonnesen i Lie Hansen dosta dobro iskorištavaju nepostavljene zone i imaju veliku slobodu za šut. Trebamo se brzo vraćati i presjeći njihovu trku te ih natjerati u igru šest na šest jer u tome imamo jako velike šanse", zaključio je Balić.

Linker
06. svibanj 2024 00:57