SCREENSHOT
PRAVDA JE ZADOVOLJENA

VIDEO: Ragbijaši ubojice šokirani brutalnom kaznom, jedan je pao u nesvijest kad je čuo presudu

Njih petorica iza rešetaka će provesti čitav život dok su trojica osuđena na 15 godina
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2023. 19:18

Petorica mladih argentinskih ragbijaša osuđeno je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva Fernanda Baeza Sose (18).

Ovaj šokantan slučaj dogodio se u siječnju 2020. godine i jedan je od najpoznatijih slučajeva u Argentini prethodnih godina. Rabgijaši su do smrti tukli dječaka nakon nesporazuma u noćnom izlasku. Pored petorice sportaša koji će do kraja života biti iza rešetaka, 15 godina zatvorske kazne dobilo je još troje njihovih suigrača. Spomenuta osmorica imaju između 21 i 23 godine.

Tijekom suđenja pojavila se snimka kako jedan od osmorice osuđenika, Maximo Thomsen, za kojeg tužiteljstvo tvrdi da je žrtvi zadao smrtonosni udarac u glavu, pada u nesvijest.

Sosa je sa prijateljima bio u provodu u jednom noćnom klubu izvan grada Vila Gesel kada je došlo do sukoba s ragbijašima.

Nakon što su izbačeni iz kluba, ragbijaši su okružili Sosu i tukli ga dok je bio na podu dok su u međuvremenu spriječavali slučajne prolaznike da interveniraju i pokušaju pomoći mladiću.

Na dvotjednom suđenju u siječnju govorilo je oko 80 svjedoka. Tužiteljstvo je tražilo doživotnu kaznu za svih osam napadača, dok je obrana nastojala dokazati da nije bilo namjere da se mladić ubije i tako spriječi najstrožu kaznu. Međutim, sada je došla nova presuda i pravda je zadovoljena.

Linker
28. travanj 2024 05:26