13. SEZONA

VIDEO: SLAVNI HRVATSKI SPORTAŠI NA FINALU LINE VIŠEBOJCA 'S Lino navijačima mogao bih i do Tokija! Lino višebojac promovira prijateljstvo, druženje..'

Piše: Ivanka OžboltObjavljeno: 01. lipanj 2019. 20:57

U dvorani Srednje škole koja skriva najveće uspjehe RK Podravke Vegete, nakon 13 godina vratilo se i finale Lino višebojca. Na prošlost su podsjećale legendarne rukometašice Snježana Petika i Ljerka Vresk koje su 1996. osvojile Ligu prvakinja, na budućnost puna dvorana razigrane djece. Finalista 13. Lino višebojca i prepune tribine njihovih navijača.

Uzbuđeni i nabrijani, osnovci su razvukli transparente, mahali zastavicama, s pomponima u rukama, u majicama s "kockicama", izvikujući imena svojih favorita "borili su se" i s glazbom, na trenutke glasniji od nje.

Atmosferu su zagrijali pobjednici tv-showa Zvijezde pjevaju, glumica Tara Thaller i roker Dino Jelusić, a puno je gledalište ovacijama pozdravilo i sportske zvijezde, bez kojih ni Lino višebojac ne bi imao posebno mjesto u srcima 300.000 djece koja su u 13 godina sudjelovala na njemu.

Finale je u Koprivnicu privuklo čak šestero velikih sportaša. Tenisačica Ana Konjuh je između terapija uhvatila nekoliko sati vremena kako bi došla na Lino spektakl, kapetan rukometaša PPD-a Zagreb i reprezentativac Zlatko Horvat unatoč obvezama Lini nije mogao reći "ne" (otišao je tek nešto prije kraja priredbe), 16-godišnji košarkaš Cibone Roko Prkačin se nije ni ohladio od slavlja nakon trijumfa u Prvenstvu Hrvatske protiv Cedevite.

Nošen znatiželjom "sudjelovao" je u projektu koji mu je opet pokrenuo emocije. I "podravkašice" Magdalena Ećimović i Korina Karlovčan, redovne junakinje Lino priče bile su oduševljene, a najbolji hrvatski karataš Enes Garibović "potegao" je od Varaždina i nije se razočarao. Pred njim su kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Koga bi pozvao da mu pomogne preskočiti i tu "prepreku"?

Nije dvojio.

- Ove navijače, to definitivno, adrenalin odmah dižu i ne sumnjam da bi onda i pobjeda došla - priznao je oduševljen svojim prvim Linom.

Dojmovi su bili jaki. I u onih koji iza sebe imaju dva, tri ili više Lina, kao i kod onih koji su na njemu debitirali.

A što o projektu koji su pokrenuli Zvonimir Boban i Zlatko Makar misli članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, saznali smo na otvaranju.

- Srce mi je puno. Taj vaš osmijeh koji je ukrasio ovu dvoranu nema cijene. Lino višebojac promovira prijateljstvo, druženje, sport, zdravi život...

A tko su pobjednici? Svi! Svi učenici i svi njihovi učitelji. I svi koji vole Lino.

No, kome su pripali pobjednički pehari?

Sedmašici Nini Varga iz Donje Dubrave koja je u nogometnom pripetavanju nadigrala osmašicu Marijanu Filipović iz Popovače! I Goranu Šusteku, učeniku 6. razreda iz zagrebačke OŠ Malešnica.

Linker
26. travanj 2024 05:20