Bongarts/Getty Images
SCENA OD KOJE ZASTAJE DAH

VIDEO: TRENUTAK KAD JE CIJELI SVIJET STAO Nije bitno što ste po nacionalnosti, na ovo se jednostavno morate naježiti! Pogledajte najdivniju scenu SP-a

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. siječanj 2017. 16:19

Svjetska rukometna elita napušta Francusku, još jedna planetarna manifestacija je okončana.

- Organizacija je bila fenomenalna, a posjet utakmicama je dosegao čarobne brojke. Apsolutno fenomenalan događaj, vidjeti rukomet na naslovnim stranicama francuskih novina. Revolucija - predvidljivo za ovakve prilike domaćine je ishvalio Hassan Moustafa, predsjednik IHF-a.

Dojmljive je pak brojke pred medije ‘istresao’ Edward Donnelly, izvršni direktor SP u Francuskoj 2017.

- Ukupno su ulaznice za čak 23 utakmice bile u cijelosti rasprodane, a sve je susrete SP promatralo s tribina 539.943 gledatelja. Na društvenim mrežama, ovo SP je praćeno u 176 država svijeta, a najviše u Francuskoj, Španjolskoj i SAD (!?). Koliko pak Francuzi dalje kane ulagati u rukomet dostatno je navesti samo riječi Joela Delplanquea, predsjednika Francuskog rukometnog saveza.


FRANCE- NORVÈGE VIVEZ LA MARSEILLAISE AU COEUR...

- Tijekom ove i sljedeće godine želja nam je doći do brojke od 600.000 registriranih igrača.

Posebno je impresivno bilo navijanje na utakmicama Francuske, a u finalu protiv Norvežana bilo je, i dramatično i divno, s katarzom na kraju. Prepuni Bercy drhtao je do pet minuta prije kraja kad su se Tricolori odvojili na nedostižnu razliku, a onda je cijela dvorana spontano zapjevala poznatu himnu.

Ovo prvenstvo ćemo zapamtiti i po toj sceni potpunog delirija domaćih navijača u finalu - izvedbi Marseljeze zbog koje smo se naježili.

Linker
19. svibanj 2024 13:48