SN
KAOS U BEOGRADU

VIDEO: ZA DLAKU IZBJEGNUTA TRAGEDIJA UOČI VATERPOLSKOG KLASIKA HRVATSKE I SRBIJE Svi su evakuirani u hipu, doslovno je u sekundi trebalo pobjeći

Novo grmljavinsko nevrijeme pomaknulo satnice utakmica, a u press centru se urušio dio krova, novinari evakuirani
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. lipanj 2019. 21:07

Obožavamo vodene sportove, ali ovo je ipak malo previše vode. U srijedu nešto iza 17 sati novo se grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i prolomom oblaka srušilo iznad Beograda. Jasno da je prekinut, no nešto kasnije i nastavljen, susret Španjolske i Mađarske, no najveći se problem, srećom bez ozlijeđenih, dogodio u press centru.

Ondje je zbog velike količine vode popustio jedan dio stropa od panel-ploča, urušio se doista na metar i pol od hrvatskog novinara AreneSporta i vašeg izvjestitelja, ali to nije sve. Iz nastale rupe izvirila je puknuta cijev promjera 15-ak cm iz koje je svom snagom šiktala voda. Pukom srećom, samo na 4-5 metara od najbliže tehničke opreme. Doslovno u sekundi trebalo je pobjeći od rušećeg stropa, ali i uklanjati sve žice i strujne kabele s poda te spašavati novinarske laptope. Nakon samo minute na podu je već bio centimetar vode te je slijedilo uzmicanje prema malenoj sobi za press konferenciju, posebno stoga što se u press centru pojavila rupa na još jednom mjestu, kao i vodene fleke na dva mjesta. Zbog opasnosti od urušavanja stropa, a i zato što je bila isključena struja, svi su novinari evakuirani u hipu. Bolje rečeno, sami smo izašli, stisnuli se ispod malog krova na uličnom ulazu jer je i vani u tom trenutku kiša lijevala svom snagom.

VIDEO: DEAN BAUER

U središtu grada prestali su raditi semafori jer je bilo nekoliko iznimno snažnih udara groma, a ulicama Beograda slijevali su se potoci. Sve se relativno brzo stišalo, a sad, koliko dugo... To je pitanje jer meteorolozi najavljuju i dalje loše vrijeme, s naglaskom na nedjelju ili završni dan natjecanja.

Kako sada stvari izgledaju, press centar je uništen, doista bi se trebalo dogoditi čudo da proradi. Što se utakmica tiče, one se mogu igrati po kiši, ali ne i kad grmi, što je dosad bio slučaj oba dana natjecanja u Beogradu.

Ovdje hvale projekt "Beograd na vodi", no u međuvremenu su dobili "Beograd pod vodom".

Linker
03. svibanj 2024 20:14