REUTERS
VELIKI POTHVAT MLADE ATLETIČARKE

VIDEO: ZBOG NEVREMENA OSTALA BEZ LETA PA TAKSI PLATILA 1700 EURA I OSVOJILA BRONCU U ulasku u cilj suparnica je nesportski spriječila da uzme srebro!

Jača i od nevremena: Platila je 1700 € za taksi i uzela broncu!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2018. 21:40

Britanska atletičarka Laura Muir osvojila je brončanu medljau u utrci na 3000 metara na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Birminghamu. Pothvat je to koji obilazi cijeli svijet jer je s obzirom na sve nedaće koje su je zadesile osvojeno postolje uistinu veliki uspjeh.

Na dan utrka 24-godišnja Laura suočila se s velikim nevremenom koje ju je umalo spriječilo da uopće nastupi na utrci.

"Ispred moje kuće u glasgowu bilo je sigurno oko 30 centimetara snijega, a taksi za aerodrom kasnio je više od dva sata. Rezervirala sam čak i nekoliko letova, no svi su bili otkazani. Na kraju mi je jedino bilo važno samo da dođem na utrku", izjavila je Muir koja je morala prijeći 466 kilometara u samo nekoliko sati da bi uopće stigla na vrijeme za utrku.

Na kraju je Laura uspjela sjesti u taksi i čak sedam sati putovala do Birminghama. Platila je 1700 eura, no na kraju ipak stigla i osvojila brončanu medalju.

Kao da veliko nevrijeme nije bilo dovoljno, Laura se u problemima našla i samom cilju utrke gdje je lako mogla i do srebrne medalje, no u zadnjim ju je metrima Nizozemka Sifan Hassan blokirala tijelom te ju nesportski spriječila da ju pretekne. Zlato je osvojila Etiopljanka Genzebe Dibaba.

"Nisam razmišljala o nikome iza sebe. Samo sam trčala i nisam ni mogla znati da je netko iza mene. Bila sam umorna, a kako imam dugačke noge ne mogu stvarno kontrolirati svoje tijelo", pravdala se Nizozemka o čijem nesportskom potezu mnogi pričaju.

Britanski atletski savez nekim čudom nije podnio žalbu pa je Hasan i službeno srebrna, a nesretnoj Muir ostaje treće mjesto. Nejasno je kako Savez nije barem pokušao žalbom nešto učiniti za svoju atletičarku koju je zadesila nesreća, ali gledamo li to s vedrije strane Muir bi vjerojatno trebala biti sretna što je uopće stigla na utrku i osvojila medalju.

Linker
25. travanj 2024 16:40