SN
SPORT I GLAZBA

VIŠE NEMA IZGOVORA U nedjelju u 10 sati svi na Bundek: Četiri tisuće mladih na Krosu Sportskih novosti!

Piše: Marina BenčićObjavljeno: 16. travanj 2016. 14:04

Trčanje je zdrava navika koja se treba učiti od najmlađih dana. Upravo zato, Sportske novosti i Hrvatski atletski savez organiziraju atletsku utrku pod nazivom Kros, s ciljem uključivanja što više djece i mladih u ovaj projekt. Radi se o utrci koja se tradicionalno održava već 33. godinu zaredom, a na kojoj sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola te studenti.

Otkad postoji, ova je utrka promijenila nekoliko različitih lokacija, od Maksimira i Jaruna, do trenutnog Bundeka koji se pokazao kao najbolja destinacija. Ovogodišnji se Kros održava u nedjelju, s početkom u 10 sati, a sudjelovat će oko četiri tisuće mladih natjecatelja iz gotovo dvije stotine škola s područja cijele zemlje. Uz njih, očekuje se i 900-tinjak studenata iz Zagreba, Rijeke, Varaždina i Splita.

Utrka će se realizirati u nekoliko kategorija, prema razredima, dok će svi studenti trčati zajedno, s razlikom u duljini staze za žene (1500 m) i za muškarce (2000 m). Organizatori su spremni već danima, očekuje se lijepo vrijeme te će ovaj “zdrav” izlet u prirodi zasigurno privući mnoge posjetitelje za koje se priprema zabavni sadržaj i podnevni koncert Danijele Martinović.

- Također, naš će događaj pozdraviti i mnoge poznate osobe, a medalje za natjecatelje koji ostvare najbolji uspjeh dodjeljivat će vrhunski profesionalni sportaši i atletičari - najavio je Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti koji je, međutim, njihova imena zadržao kao nedjeljno iznenađenje.

Natjecatelji će se moći prijaviti i osobno na dan natjecanja u jutarnjim satima, odnosno prije samog starta utrke.

Linker
24. rujan 2024 21:27