Šime Fantela

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
DOBRE VIJESTI

Braća Fantela s 3. mjesta u plov za medalje, Kontidesu bronca na predolimpijskoj regati u Marseilleu

Zadržati poziciju na pobjedničkom postolju neće biti lako s obzirom da im pratnja diše za vratom
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2023. 17:08

Braća Mihovil i Šime Fantela će s 3. mjesta krenuti u plov za medalje u klasi 49er na predolimpijskoj regati u Marseilleu, ali zadržati 3. mjesto neće biti lako s obzirom da im pratnja diše za vratom, a realni bolje od trenutne pozicije ne mogu. Naime, Nizozemci Bart Lambriex i Floris van de Werken su osigurali pobjedu sa 53 boda, drugi su Francuzi Erwan Fischer i Pequin Clement sa 74 boda, dok nakon njih slijedi gužva koju predvode Zadrani s 85 bodova. Nakon njih su Švicarci Sebastien Schneiter i Arno de Planta s 85,5, pa Španjolci Diego Botin i Florian Trittel s 86, Amerikanci Ian Barrows i Hans Henken s 89…

Fantele su u subotu upisale 13, 3 i 17. Taj posljednji rezultat im je bio najlošiji, pa je otpisan, ali konkurencija je to iskoristila, te prije plova za medalje vlada potpuna neizvjesnost. Već ovo je dobar, vrlo dobar rezultat za braću, a stati na postolje bilo bi veliko ohrabrenje uoči Svjetskog prvenstva u Nizozemskoj u kolovozu kad najprije moraju osigurati vizu za Olimpijske igre sljedeće godine.

Jedan od „Jozinih bandita“ se vraća s medaljom iz Marseillea, Pavlos Kontides je osvojio broncu u ILCA 7, prestigao je Novozelanđanina Geoffreya Gautreya u plovu za medalje. Olimpijski pobjednik iz Tokija Matt Wearn iz Australije je uzeo zlato pobjedom u posljednjoj regati, dok je Britanac Michael Beckett potonuo na 9. mjesto i morao se zadovoljiti srebrom.

Linker
03. svibanj 2024 05:20