KAORU SOEHATA/AFLO/PROFIMEDIA Kaoru Soehata/Aflo/Profimedia
VELIKI USPJEH

Braći Fantela svjetska bronca u kanadskom Halifaxu! Posljednjeg dana izvrsno su odradili ‘medal race‘

Braća Mihovil i Šime Fantela osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu olimpijske jedriličarske klase 49er u kanadskom Halifaxu
Piše: HinaObjavljeno: 06. rujan 2022. 08:09

Zadrani su došli do velikog uspjeha nakon uzbudljivog zadnjega dana prvenstva u Kanadi. Šime i MIhovil su dugo držali drugo mjesto, da bi u plov za odličja ušli kao četvrti. U napetoj utrci braća Fantele su izvrsno odradili "medal race" i s petim mjestom stigli do svjetske bronce.

Fantele su nakraju imale 134 negativna boda, srebro su uzeli Španjolci Diego Botin i Florian Trittel s 132, dok su novozelandska i poljska posada ostali bez medalje s po 138 negativnih bodova.

NIzozemci Bart Lambriex i Floris van der Werken obranili su naslov svjetskih prvaka i prije zadnjega dana s 100 negativnih bodova.

Šimi i Mihovilu Fantelu ovo je druga svjetska medalja nakon što su iznenađujuće uzeli naslov svjetskih prvaka prije četiri godine u danskom Arhusu. Šime Fantela je 2016. s Igorom Marenićem osvojio naslov olimpijskih pobjednika u klasi 470, a godinu dana kasnije je odlučio s mlađim bratom MIhovilom priječi u klasu 49er.

Linker
29. studeni 2023 21:06