PAUN PAUNOVIC Cropix
VELIKI USPJEH

FOTO Split dočekao pobjednika, Ivica Kostelić vratio se s trofejem pa progovorio o gorućem problemu sporta

‘Skijanje gubi na interesu i ne de u dobrom smjeru‘, rekao je Kostelić
Piše: HINAObjavljeno: 02. studeni 2023. 17:19

U splitskoj ACI marini u srijedu je priređen doček za ovogodišnjeg prvaka Mediterana u klasi 40 Ivicu Kostelića koji je rekao kako mu je iznimno drago da je ova titula stigla u Hrvatsku što ga je i motiviralo prilikom jedrenja u promjenjivim uvjetima na moru.

"Ključno za ukupnu pobjedu bio je brod koji je dizajniran tako da se može nositi s različitim uvjetima na moru," rekao je Kostelić.

Njegova posada je od ukupno pet regata ostvarila dvije pobjede i tri druga mjesta što mu je donijelo i titulu ukupnog pobjednika.

Ivica Kostelić je bio jedan od najboljih svjetskih skijaša a zadnjih nekoliko godina sudjeluje na jedriličarskim "ofshore" natjecanjima.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

"Skijanje je kratki juriš, jedrenje je više maraton u kojem moraš imati strategiju i taktiku te rasporediti snagu i energiju i to je na mahove sport s više adrenalina od skijanja jer se u njemu boriš i protiv mora i protiv konkurencije," kazao je Kostelić.

Istaknuo je kako su za njega skijanje i jedrenje dva najljepša sporta te je on baveći se njima, kako se izrazio, spojio planine i more, naglasivši kako su skijanje i jedrenje dva posve različita sporta ali i za jedan i dugi sport je važna usredotočenost na mnogo detalja koji pridonose uspjehu.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Govoreći o svojim planovima kazao je kako je moguće da ostane natjecati se na Mediteranu, ali ne isključuje mogućnost da se vrati jedriličarskom natjecanju na oceanima ako se pronađe brod primjeren za takve regate što iziskuje financijska sredstva. Spomenuo je i mogućnost da jedri kao koskiper, ali je i priznao kako su ga jedrenja dosta iscrpila.

Odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s predstojećom skijaškom sezonom on je kazao kako se od naših djevojaka mogu očekivati dobri rezultati. Istaknuo je kako u skijanju zadnjih godina na globalnoj razini ima više stvari koje nisu dobre.

"Skijanje gubi na interesu i ne de u dobrom smjeru jer to je globalni sport i trebalo bi postupati tako da bude globalni sport ali on se ne širi," smatra Kostelić.

image
PAUN PAUNOVIC Cropix

Linker
02. studeni 2023 17:22