Tonči Stipanović

 Sailing Energy/Princesa Sofía Mallorca
JEDRENJE

Lov na novu medalju: Tonči Stipanović s trećeg mjesta ušao u Zlatnu skupinu u klasi ILCA 7

Iznenađenje dana je odlično osmo mjesto Palme Čargo u IQFOIL-u
Piše: SNObjavljeno: 05. travanj 2023. 19:03

Tonči Stipanović je zadržao koncentraciju i nije dopustio pogrešku koja bi ga dodatno opteretila u nastavku jedrenja na prvoj regati Svjetskog kupa, 52. izdanju Trofeo Princesa Sofia na Mallorci. Aktualni europski prvak je u zaljevu Palma u srijedu dvaput kroz cilj Žute skupine prošao kao četvrti, te će s trećeg mjesta u ukupnom poretku i 11 negativnih bodova tražiti još jedan uspjeh u Zlatnoj skupini klase ILCA 7.

- Lipi vitar je danas bio, bez puno mjenjanja smjera i čekanja, jedria sam dobro, ali nisam skroz zadovoljan. Moglo bi bit i bolje, ali neću se previše bunit. Treba samo tako i mrvicu bolje nastavit u finalu - rezimirao je 36-godišnji Splićanin pet kvalifikacijskih utrka.

Ispred njega su samo Britanac Daniel Whiteley s 5 i Nijemac Philipp Bühl sa 6 negativnih bodova, a iza njega se stvorila gužva, jer 12 bodova ima Francuz Jean-Baptiste Bernaz, dok po 13 imaju Britanac Michael Beckett, Nizozemac Duko Bos i Novozelanđanin Thomas Saunders.

Cipranin Pavlos Kontides je osmi sa 16 bodova, a Filip Jurišić u drugi dio natjecanja ulazi sa 16. mjesta i 26 bodova. Uglavnom, svi su tu negdje, pravi obračun na regatnom polju tek se očekuje.

Od naših jedriličara još je Bruno Gašpić izborio Zlatnu skupinu sa 60 bodova.

Elena Vorobjeva je u klasi ILCA 6 nakon pet regata na vrlo dobrom 11. mjestu, sa četiri Top Ten plasmana (9, 3, 2, 8) i 15. mjestom koje je odbacila, te ukupni ima 22 boda. Sandra Lulić je na 41. poziciji s 80 bodova, obje će jedriti u Zlatnoj skupini.

Šime i Mihovil Fantela za sada jedre šaroliko u klasi 49er, jer su krenuli s diskvalifikacijom zbog preuranjenog starta, pa su bili peti i prvi, te na 25. mjestu. Nakon samo četiri regate to je dovoljno za 35. mjesto.

U Formuli Kite je Martin Dolenc na 10. mjestu nakon osam regata s 15 bodova, njegova sestra Marija je 49. od 53 jedriličarke u istoj klasi. Odlična je Palma Čargo u IQFOIL-u, jer je na sjajnom osmom mjestu među 98 daskašica nakon sedam regata.

Sestre Marija Anđela i Mihaela Zjena de Micheli Vitturi su 55. od 60 posada u klasi 49er FX. Luka Mratović je na 58. mjestu u IQFOIL-u.

Linker
24. travanj 2024 01:36