JK VAL
JEDRENJE

Na 18. Rogozničkom kupu 60 jedriličarki i jedriličara iz cijelog svijeta

Rogoznica je jedriličarska destinacija u kojoj je JK Val s velikim uspjehom organizirao EP i SP
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2024. 12:21

U Rogoznici od 8. do 10. ožujka Jedriličarski klub Val organizira 18. Rogoznički kup, regata RU jedrilica klase IOM, koja je i ove godine Otvoreno Prvenstvo Hrvatske na kojem nastupa 60 jedriličara i jedriličarki iz cijelog svijeta.

Uz domaće jedriličare nastupaju još i predstavnici Norveške, Švedske, Poljske, Njemačke, Češke, Slovačke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Malte i Brazila. Ovo je još jednom dokaz da je Rogoznica prepoznata kao izvrsna jedriličarska destinacija, pogotovo nakon uspješno organiziranog Europskog prvenstva ove klase 2018. godine i Svjetskog prvenstva 2022. godine.

image
JK VAL

Program regate je standardan kao i na svih prethodnih 17 izdanja. U petak ujutro startalo je jedrenje revijalnog navigacijskog plova. Nakon kratkog odmora krenuo je centralni dio ovog sportskog eventa, a to je jedrenje u regatnom polju označenom plutačama. Taj dio natjecanja traje do nedjelje poslijepodne i boduje se za Prvenstvo Hrvatske.

Sve informacije o regati mogu se pronaći na www.iomrogoznica.com a ako tih dana budete spriječeni u dolasku regatu ćete moći pratiti preko live streama koji će biti postavljen na YouTube.

Regata je organizirana u suradnji s lokalnom zajednicom predvođenom Turističkom zajednicom Rogoznica, Općinom Rogoznica i Marinom Frapa, te naših vjernih sponzora NP Krka.

image
JK VAL

Linker
08. ožujak 2024 12:21