Cro Melges Opatija

 HRVOJE DUVANčIć/REGATE.COM.HR
REKORDNA REGETA

Na startu Opatija CRO Melges 24 Cupa 25 posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Mađarske

U Opatiji se ovaj vikend (1. i 2. travnja) sprema pravi jedriličarski spektakl
Piše: SNObjavljeno: 01. travanj 2023. 15:31

Opatija CRO Melges 24 Cup u organizaciji Yacht Cluba Croatia jedna je od najjačih i najbrojnijih one-design regata koja se ikada jedrila na Kvarneru na kojoj je prijavljeno 25 jedrilica s preko 100 jedriličarki i jedriličara iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije.

Uz vrhunske hrvatske jedriličare te bivše i sadašnje olimpijce poput Karla Kureta, Enie Ninčević, Tomislava Bašića na startu opatijske regate naći će se aktualni europski prvak u Melgesu 24 – trogirski Mataran 24 s kormilarom Antom Boticom i aktualni pobjednik Europske serije u Melgesu 24,mađarski Chinook.

image

Cro Melges Opatija

HRVOJE DUVANčIć/REGATE.COM.HR

Treće izdanje Opatija CRO Melges 24 kupa, s 25 prijavljenih jedrilica, osim rušenja rekorda u brojnosti na regatama hrvatskog kupa, čini još jednu veliku stvar. Ova regata spaja dvije najbrojnije Melges 24 europske nacije, talijansku i hrvatsku! Održavajući višegodišnje dobre odnose s tršćanskim vlasnicima Melgesa 24, uspjeli smo našu, opatijsku regatu, uvrstiti u seriju regata koja se jedri u Italiji i Sloveniji, a sada i u Hrvatskoj.

Rezultat je dolazak 9 talijanskih posada na odmjeravanje snaga s najboljim hrvatskim jedriličarima. Uz Mađare i Slovence, koji također dolaze, postali smo prava međunarodna regata, prava ‘Liga prvaka‘ kako se često naziva hrvatske regate Melgesa. Hvala ACI-ju, Liburnija Rivijera Hotelima, gradu Opatiji, Turističkoj zajednici Ičića, Turističkoj zajednici grada Opatije, Turističkoj zajednici Kvarnera, zajednici sportova Primorsko-goranske županije, Sportskom savezu grada Opatije, Rogi ribaru i svima ostalima koji su nam na bilo koji način dali podršku, ponosan je jedan od organizatora iz YC Croatia, Petar Smojver.

image

Cro Melges Opatija

HRVOJE DUVANčIć/REGATE.COM.HR

S više od 20 aktivnih posada hrvatska flota Melgesa 24 trenutačno je jedna od najbrojnijih u svijetu, a CRO Melges 24 Cup privlači brojne vrhunske jedriličare koji uživaju u vrhunskom regatavanju na jedrilicama istih tehničkih karakteristika.

‘Prije nekoliko godina podatak od 25 prijavljenih posada na one-design regati u Hrvatskoj zvučao bi kao dobra prvotravanjska šala, a sada je lijepa realnost. Gušt je jedriti protiv mladih lavova, a mislim da su brojni hrvatski jedriličari u Melgesu 24 pronašli klasu u kojoj mogu jedriti na svjetskom nivou. Pokazatelj toga je i dolazak sve većeg broja stranih posada na Jadran koje se žele natjecati u vrhunskoj konkurenciji, pojasnio je Karlo Kuret, jedna od legendi hrvatskog jedrenja.

Jedriličarska serenada Opatiji treća je stanica ovogodišnje sezone CRO Melges 24 Cupa koji se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija

Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea.

LISTA POSADA: Blue Label (HRV), Orage (HRV), Amor Wave (HRV), Skorpios (HRV), White Raven (HRV), Bluestream (ITA), American Express (ITA), Forever G (ITA), Cezibordo (HRV), Ariel (ITA), Zen (HRV), Pac Man (SLO), Universitas Nova (HRV), Never2Late (ITA), Tutta Forza (HRV), Mataran 24 (HRV), Panjić (HRV), Fjonda (HRV), PointOne (HRV), Iggy (HRV), Cro-a-Sail (HRV), Xuxu (ITA), Joyrunner (HRV), Arkanoe‘ by Montura (ITA), Chinook (MAĐ).

Linker
27. rujan 2023 11:21