Eya Guezguez je tragično preminula nakon nesreće na treningu

 INSTAGRAM/EYA GUEZGUEZ
VELIKA TRAGEDIJA

Najmlađa sportašica s Olimpijskih igara u Tokiju preminula nakon strašne nesreće na treningu sa sestrom

Bila je jedan od najvećih talenata svojeg sporta, a život je tragično skončala
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2022. 17:20

Tužne vijesti dolaze iz Tunisa. Mlada jedriličarka Eya Guezguez koja je sa sestrom blizankom nastupala na Olimpijskim igrama u Tokiju je tragično preminula nakon nesreće na treningu. Sestre su se spremale nastupati i na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, ali tragedija je to spriječila.

Eya Guezgez je imala samo 17 godina, a na OI je nastupila sa 16 i bila najmlađa sudionica na tom velikom natjecanju. U paru sa sestrom je u Japanu završila na 21. mjestu, a bila je i jedan od najvećih talenata u svojem sportu.

Dok je bila na treningu sa sestrom blizankom u jednom je trenu počeo puhati jaki vjetar i jedrilica se preokrenula, a Eya tragično skončala. Tužne vijesti potvrdili su mediji u Tunisu.

"Eya Guezguez, tuniska olimpijska jedriličarka, je premilula nakon nesreće na treningu. Počivala u miru", napisao je novinar Souhail Khimira.

Na Twitteru se od mlade sportašice oprostio i sportski magazin Ettachkila.

"Naša jedriličarska šampionka Eya Guezguez je preminula danas na treningu s reprezentacijom. Izražavamo sućut obitelji i onima koji su ju voljeli. Počivaj u miru."

Od Eye se oprostila i školska kolegica koja na Twitteru pod imenom Yoonpiter.

"Kako idemo u istu školu jako mi je teško prihvatiti ove vijesti. Ne mogu vjerovati da smo prije zimskim praznika dali njoj i njenoj blizanki nagradu za jedan događaj na kojem sam i ja sudjelovala. Možda je ne poznajem dobro, ali ideja da budemo prijateljice mi je prošla kroz glavu."

Linker
29. studeni 2022 06:04