Hrvatska posada Go racing Universitas of Split

 STEFANO GATTINI ? Clubswan Racing/studio Borlen
JEDRENJE

Pobjednik Swan Croatia Challengea je monegaška posada G Spot, na regati jedrio i Ivica Kostelić

Drugu godinu zaredom Hrvatska je vrhunskom organizacijom uspješno ugostila jednu od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih serija
Piše: HinaObjavljeno: 01. svibanj 2023. 12:47

Pobjednik jedriličarskoga Swan Croatia Challengea u Splitu nakon pet održanih jedrenja je monegaška posada G Spot ispred talijanskih posada Cuordileone i Fra Martina.

Swan Croatia Challenge uz domaćinstvo ACI-ja i ACI Saila označio je početak ovogodišnje ClubSwan sezone, a regata u Hrvatskoj ujedno je bila i premijerna regata za The Nations League u 2023. godini.

Na Swan Croatia Challengeu u organizaciji Jedriličarskog kluba Labud nastupilo je deset posada u one-design ClubSwan 36, a među 12 zemalja Hrvatsku je predstavljala posada Go Racing University of Split sastavljena od studenata Pomorskog fakulteta u Splitu. Nakon četiri dana regate pobjedu je odnijela monegaška posada G Spot koja je dominantno slavila u svih pet održanih jedrenja.

‘S pet pobjeda u pet jedrenja u Splitu smo imali jedriličarski tjedan iz snova. ACI se još jednom pokazao kao sjajan domaćin ClubSwan regate. Grad i ljudi su predivni, a to je još jedan velik razlog za ponovni dolazak na hrvatsku obalu. Osim regatavanja, uživali smo u sjajnom gostoprimstvu i prekrasnom Splitu", izjavio je kormilar pobjedničke jedrilice G Spot Giangiacomo Serena di Lapigio.

Drugu godinu zaredom Hrvatska je vrhunskom organizacijom uspješno ugostila jednu od najprestižnijih svjetskih jedriličarskih serija koja posjećuje elitne nautičke destinacije poput Porto Cerva, St. Tropeza i Palma de Mallorce.

Među brojnim gostima koji su regatna zbivanja pratili na moru bili su i Ratko Rudić, stručni savjetnik Hrvatskog vaterpolskog saveza i proslavljeni vaterpolski trener, splitski gradonačelnik Antonio Kuzmanić i dekan Pomorskog fakulteta u Splitu Pero Vidan koji je bodrio posadu Go Racing University of Split s kojom je prvi dan regate jedrio i proslavljeni hrvatski skijaš i jedriličar Ivica Kostelić.

Linker
15. travanj 2024 13:53