Tonči Stipanović

 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
JEDRENJE

Tonči Stipanović i dalje vrlo dobar četvrti, Pavlos Kontides skočio na 2. mjesto u ukupnom poretku

Završio je četvrti dan Svjetskog kupa za svih deset olimpijskih klasa na Mallorci
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. travanj 2023. 21:31

Četvrtog dana Svjetskog kupa u jedrenju za svih deset olimpijskih klasa na Mallorci, na 52. izdanju Trofeo Princesa Sofia, Tonči Stipanović je nakon tri regate u Zlatnoj skupini klase ILCA 7 zadržao visok plasman – 4. mjesto – zahvaljujući prije svega prolasku kroz cilj kao drugi u posljednjem plovu dana. Prije toga je bio na 12. i 17. mjestu, pa je ovo iskupljenje u trećem plovu došlo u pravi trenutak, te ga ostavilo u borbi za postolje.

- Jako težak dan, lagani vitar koji se nikako nije stabilizira, tako da nije bilo lako odabrat stranu. Zato su rezultati ovakvi, super je šta sam dan zaključia sa drugim mistom – rekao je 36-godišnji Splićanin.

Pretposljednjeg dana su u planu dvije regate, dok je u subotu plov za medalje rezerviran za desetoricu najboljih. Stipanovićev klupski kolega Pavlos Kontides je skočio na 2. mjesto u ukupnom poretku. On je pobijedio u trećem plovu, a imao je još jedan Top Ten plasman (7), što ga je poguralo u vrh. Kontides ima 34 negativna boda, Stipanović 42, a treći Novozelanđanin Thomas Saunders ima 36. Iznad svih se smjestio Britanac Michael Beckett sa fascinantnih 18 bodova. Beckett djeluje nedodirljivo.

Filip Jurišić je na solidnom 13. mjestu sa 76 negativnih bodova, ne može biti zadovoljan kako se raspleo četvrti dan u kojem je ostvario 26, 10 i 57.

Od ostalih hrvatskih jedriličara odličan dan je imao Martin Dolenc u Formuli Kite, on se s 10. probio na 5. mjesto u ukupnom poretku nakon što su odjedrene četiri regate u Zlatnoj skupini. I Elena Vorobjeva u klasi ILCA 6 može biti zadovoljna s obzirom da je na 10. mjestu, dakle, na rubu da zajedri u plovu za medalje. Sve će, naravno, ovisiti o tome što će napraviti u dvije regate u petak. Izuzetno loš dan imala je Palma Čargo u IQFOIL-u, 39. mjesto i diskvalifikacija spustili su je sa 7. mjesta u srijedu na 25. mjesto u četvrtak.

Aktualni brončani sa Svjetskog prvenstva u klasi 49er, Šime i Mihovil Fantela su za jedno mjesto promašili plasman u Zlatnu skupinu, ostali su na 26. mjestu. U posljednjem kvalifikacijskom plovu im je zakazala oprema, došlo je do pucanja, a takav hendikep nisu mogli nadoknaditi.

Linker
27. travanj 2024 02:24