HRVOJE DUVANčIć/REGATE.COM.HR
17 PRIJAVLJENIH POSADA

Trogir CRO Melges 24 Cup Outdoor Festival: Regatna premijera u gradu majstora

‘Regata u mom Trogiru se ne propušta. U posadi ćemo imati najmlađeg člana na cijeloj regati‘
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2023. 15:37

Nakon Dubrovnika, Splita, Opatije, Biograda, Zadra i Rovinja, Trogir je sedmi grad u Hrvatskoj u kojem će u sklopu CRO Melges 24 Cupa jedriti najbolji hrvatski jedriličari. Regatna premijera u gradu majstora uvrštena je program 5. izdanja Outdoor Festivala, a 17 prijavljenih posada (16 iz Hrvatske i 1 iz Češke) ovaj će vikend (6. i 7. svibnja) uživati u jednom od najljepših gradova na Jadranu.

Regate CRO Melges 24 Cupa uvijek privlače vrhunske jedriličare, a iznimka nije ni Trogir CRO Melges 24 Cup Outdoor Festival s flotom koja uključuje mnoge bivše olimpijce, sudionike America‘s Cupa i vrhunske jedriličare s brojnih hrvatskih i svjetskih regata. Među njima je i domaća posada Mataran 24, aktualni europski prvak u Melgesu 24 u Corinthian diviziji, čiji kormilar Ante Botica najavljuje sjajnu jedriličarsku predstavu u Trogiru.

image
HRVOJE DUVANčIć/REGATE.COM.HR

- Melgesi će biti vezani ispred Kamerlenga, tako da će svi moći uživati u lijepom pogledu na brodove. Ovim potezom željeli smo jedrenje u ovom lijepoj klasi približiti ljudima. Hrvatska flota Melgesa 24 spada među najbrojnije na svijetu i to treba pokazati, smatra zlatni trogirski kormilar koji će naslov iz Genove imati priliku braniti iduće godine na Europskom prvenstvu za klasu Melges 24 u Splitu.

image
HRVOJE DUVANčIć/REGATE.COM.HR

Druga trogirska posada Makako 24 sastavljena je od iskusnih jedriličara iz JK Trogir među kojima je i Tudor Bilić, dvostruki svjetski doprvak i europski prvak u klasi Zvijezda s Tončijem Stipanovićem.

- Želio sam se kao jedriličar uključiti u ovu zdravu priču s Melgesima. Regata u mom Trogiru se ne propušta. Za kormilom je Marko Matić, moj nekadašnji partner iz klase 49er, a u posadi ćemo imati najmlađeg člana na cijeloj regati – devetogodišnjeg Jadrana iz klase Optimist, najavio je Tudor Bilić.

CRO Melges 24 Cup jedri se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea.

LISTA POSADA: Blue Label, Orage, Makako 24, Iggy, Obi-Wan, Amor Wave, Yikes, ZEN, SHE, Palmina, Tutta Forza, Mataran 24, Icz Rodop, Razjaren, Panjić, PointOne, Joyrunner.

Linker
08. svibanj 2024 15:28