regate.com.hr
UGLEDNA IMENA

U Splitu se jedri najbrojnija ovogodišnja regata europske serije Melgesa 24, prijavljeni brojni majstori i olimpijci

‘Ovu regatu shvaćamo i kao pripremu za EP 2024. na kojem se nadamo opipljivom rezultatu‘
Piše: HinaObjavljeno: 26. listopad 2023. 10:06

Nakon prošlogodišnjeg Rovinja, Europska jedriličarska serija u klasi Melges 24 ponovno se jedri u Hrvatskoj. Od petka do nedjelje (27. do 29. listopada) Jedriličarski klub Split domaćin je regate koja se boduje za europsku seriju i CRO Melges 24 Cup na kojoj je prijavljeno 21 posada iz Hrvatske, Austrije, Italije i Velike Britanije uz brojne hrvatske jedriličarske majstore i olimpijce poput Ivana Kljakovića Gašpića, Karla Kureta, Ante Botice, Enie Ninčević Dujmović, Tomislava Bašića, Ante Ćesića.

Kako je iduće godine Jedriličarski klub Split domaćin Europskog prvenstva u klasi Melges 24, ova regata europske serije bit će svim posadama sjajna prilika za upoznavanje regatnog polja i vremenskih uvjeta u gradu podno Marjana.

image
REGATE.COM.HR

‘S 21 prijavljenom posadom Split je najbrojnija ovogodišnja regata europske serije. Taj podatak najbolje govori o dobrom radu klase koja je u dvije godine postala mjerilo vrijednosti u hrvatskom jedrenju. Drago mi je da hrvatske regate Melgesa 24 drže konstantu što se tiče kvalitete i broja sudionika, a siguran sam kako će naša flota još rasti jer se iduće godine u Splitu održava Europsko prvenstvo. Universitas Nova u Split dolazi s novim brodom i ponešto izmijenjenom posadom, pa ovu regatu shvaćamo i kao pripremu za EP 2024. na kojem se nadamo opipljivom rezultatu, ispričao je bivši hrvatski jedriličarski olimpijac Ivan Kljaković Gašpić i novi član JK Splita.

image
REGATE.COM.HR

Sa samo dvije regate (Split i Trogir) do kraja ovogodišnjeg CRO Melges 24 Cupa zahuktala se i borba za ukupnog pobjednika serije. Samo dva boda razlike između biogradske posade Panjić, pobjednika serije 2021. godine, i trogirskog Matarana 24, aktualnih svjetskih i europskih prvaka u Corinthian diviziji, obećavaju napetu završnicu u najjačem hrvatskom jedriličarskom natjecanju.

CRO Melges 24 Cup jedri se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea, a regatu Europske serije Melgesa 24 u Splitu podržala je tvrtka Luki Baustoffe.

Lista posada: OBI-WAN, Amor, Yikes, Cezibordo, Zen, SHE, Palmina, Noack Solutions, Tutta Forza, Mataran 24, Razjaren 2, Panjić, Fjonda, Point One, Universitas Nova, Zuxu, Joyrunner, Blue Label, Sugar Daddy, Razjaren, Gill Race Team.

Linker
30. travanj 2024 11:11