Evgenij Rilov

 MAKSIM BOGODVID Sputnik Via Afp
RAT JE SVE PROMIJENIO

‘Bio sam ga spreman ubiti!‘ Jezivo svjedočastvo ukrajinskog sportaša o bivšem najboljem prijatelju - Rusu

Romančuk i Rilov su bili veliki prijatelji, zajedno su nastupali za istu momčad...
Piše: SNObjavljeno: 23. lipanj 2022. 21:30

Rat u Ukrajini promijenio je i svijet sporta, a mnoga prijateljstva su zbog njega narušena. Tako i ono između ukrajinskog plivača Mikhajla Romančuka i njegovog ruskog kolege Evgenija Rilova.

Romančuk i Rilov su bili veliki prijatelji, zajedno su nastupali za istu momčad u okviru Međunarodne plivačke lige, ali sve se promijenilo od kada je Rilov na jednom mitingu nastupio sa simbolom 'Z' kojeg koriste ruski vojnici u ratu u Ukrajini. Nakon toga Rilov je dobio zabranu nastupa na mitinzima, a Romančuk je to komentirao oštrim riječima.

image

Mikhajl Romančuk

ATTILA KISBENEDEK Afp

"Ako mi netko kaže da sport nije politika, ja ću mu odgovoriti da je sport najveća sfera politike. Na žalost, to je istina i mislim da je odlična odluka što ruski plivači ne smiju nastupati jer ne znam kako bih se osjećao u njihovom društvu", rekao je Romančuk i nastavio:

"Ne znam, možda bih bio agresivan. Posebno kada se Rilov priključio Putinovom mitingu u ožujku. Bio sam ga spreman ubiti. Ranije smo bili prijatelji, ali sve se promijenilo", izjavio je ukrajinski plivač.

Linker
20. travanj 2024 08:18