Federica Pellegrini sa suprugom Matteom Giuntom

 TIZIANA FABI/Afp
ŠOKANTNO PRIZNANJE

Bivša olimpijska pobjednica: ‘Prejedala sam se po cijele dane, pa povraćala, to je bilo rješenje‘

"Za mene bulimija nije bio problem, to je bilo rješenje", napisala je Pellegrini u autobiografiji
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2023. 09:58

U svojoj autobiografiji nekad trofejna plivačica Federica Pellegrini otkrila je zanimljive detalje.

Danas 34-godišnja Talijanka osvojila je tijekom sjajne karijere jedno olimpijsko zlato, sedam zlata na svjetskim prvenstvima i 14 europskih zlata, a umirovila se 2021. godine. I dan danas vlasnica je jednog svjetskog rekorda, dva europska rekorda i 16 talijanskih rekorda.

Daleko od svjetla reflektora Pellegrini se u kolovozu prošle godine vjenčala za dugogodišnjeg trenera Mattea Giuntu i posvetila se radu na autobiografiji po imenu ‘Oro‘.

U njoj je otkrila svoj poremećaj u prehrani.

image
ED JONES/Afp

- Nekoliko mjeseci po preseljenju u Milano počela sam se prejedati. Znala sam se prejesti sa sladoledom i pahuljicama. Jednom me mama tako zatekla dok sam se prejedala. Pitala sam ju je li gladna i rekla da bismo mogli nešto pojesti. Nakon toga sam pojela dva pakiranja šunke i tri paketa krekera. Gledala me sva zbunjena - napisala je Pellegrini.

Nakon cjelodnevnog prejedanja navečer bi povratila sve što je pojela.

image
LUCA CARLINO/Nurphoto Via Afp

- Navečer bih povratila nakon što sam jela cijeli dan. Radila sam to sistematično, svaku noć prije spavanja, a količina hrane koju sam pojela povećavala mi je osjećaj krivice. Povraćanjem sam si na neki način olakšala bol. Tada nisam znala da se taj poremećaj naziva bulimija. Za mene bulimija nije bio problem, to je bilo rješenje. Na taj način sam održavala težinu, bez uskraćivanja hrane - napisala je Pellegrini, danas članica Međunarodnog olimpijskog odbora.

Linker
03. svibanj 2024 08:04