DAVID HANCOCK/AFP/PROFIMEDIA David Hancock/afp/profimedia
TEŠKI TRENUCI

Depresija ga odvela u propast! Bivši svjetski prvak osuđen na pet i pol godina zatvora zbog krijumčarenja droge

Osim korištenja droge, Miller se uskoro upleo i u krijumčarenje što ga je u konačnici i poslalo iza rešetaka
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 15. studeni 2022. 13:17

Australski plivač Scott Miller, osvajač dviju medalja na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996., osuđen je na pet godina i šest mjeseci zatvora zbog svoje uloge u mreži trgovine drogom.

Miller (47) je uhićen u veljači 2021. nakon što je u njegovom domu u Sydneyju tijekom pretresa pronađeno četiri kilograma metamfetamina skrivenog u osam svijeća. Osvajač olimpijskog srebra na 100 metara leptir i bronce u mješovitoj štafeti uhićen je uz još trojicu muškaraca, a nakon daljnje su pretrage iz njegove kuće zaplijenjeni heroin, gotovina i mobiteli.

Tijekom sudskog procesa, Millerovi odvjetnici su naveli kako se plivač navukao na drogu jer se nije mogao nositi s pritiskom profesionalnog sporta.

"Millerovi ponavljajući problemi s depresijom i korištenjem droge imaju korijene u žrtvovanju i pritisku koji mu je donijela plivačka karijera, te u razočaranju što nije osvojio zlatnu medalju kada je njegova svrha ovisila o tom jednom događaju", jedna je od opaski njegovih odvjetnika.

Osim korištenja droge, Miller se uskoro upleo i u krijumčarenje što ga je u konačnici i poslalo iza rešetaka. Kazna je počela teći od njegova uhićenja u veljači 2021., a plivač će imati pravo tražiti uvjetno puštanje iz zatvora u travnju 2024.

Pored dviju olimpijskih medalja, Miller je osvojio i zlato na 100 m leptir na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskom bazenu 1995. godine.

Linker
20. travanj 2024 09:16