Pero Kuterovac je novi izbornik plivača

 NIKSA STIPANICEV Cropix
SVIĆU LJEPŠI DANI

Hrvatske plivačka reprezentacija ima novog izbornika, na klupu sjeda svjetski priznati stručnjak

Pero Kuterovac je u karijeri radio s brojnim slavnim sportašima, a sada se vraća u matični sport
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2022. 09:54

Možda sviću, gotovo smo pa uvjereni, ljepši, uspješniji dani hrvatskog plivanja. Naime, na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza za novog je izbornika reprezentacije imenovan Pero Kuterovac. Riječ je o vrhunskom i u svjetskim razmjerima priznatom treneru, primarno glede kondicije ili tjelesne spreme. Šira ga javnost ponajviše poznaje kao člana stručnog stožera Barakuda odnosno hrvatske vaterpolske vrste u kojoj je neprekidno već više od 10 godina.

U velikoj mjeri i njegovom zaslugom, zahvaljujući besprijekornoj spremi, hrvatski su vaterpolisti u tom razdoblju osvojili olimpijsko zlato i srebro, te naslov svjetskog, a minulog ljeta i europskog prvaka. Kondicijskim je trenerom vaterpolista Mladosti znatno duže vrijeme. Kuterovac je ujedno neko vrijeme radio i u stožeru hrvatske rukometne reprezentacije, zatim ŽRK Lokomotiva kada je osvojen Challenge kup, s nekim od Davis kup reprezentativaca, veslačem Damirom Martinom, a već dugački niz godina radi i na tjelesnoj spremi nekih od najboljih hrvatskih nogometnih i košarkaških reprezentativaca, pritom mislimo na NBA zvijezdu poput Bojana Bogdanovića itd.

Godine 2016. na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru bio je jedini kondicijski trener na svijetu koji je imao sportaše u tri različita sporta i svi su osvojili medalju - vaterpolisti (srebro), boksač Filip Hrgović (bronca) i veslač Damir Martin (srebro). Redoviti je predavač i gost na seminarima diljem Europe, ali i SAD, Australije, Azije...

No, Pero Kuterovac je izvorno "plivač" odnosno to je njegov matični sport. Bio je trener, između ostalog, Marija Todorovića, kao i Igora Čerenšeka, Marija Delača...

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog plivačkog saveza, za izbornikove pomoćnike i članove Stručno programske komisije izabrani su Nikolina Gudiček, Dalibor Krebelj, Mario Todorović i Krešimir Čač.

Linker
09. svibanj 2024 00:26