Lana Pudar

 ANTONIO BALIC/CROPIX Cropix
NAJBOLJA ČESTITKA

Nije ni punoljetna, a već je legenda u gradu: Mostar najavio veliki projekt u čast svojoj svjetskoj rekorderki

Za projekt je osigurano 8,5 milijuna eura koje će dati Vlada BiH i grad Mostar
Piše: HinaObjavljeno: 06. rujan 2023. 18:04

Dan nakon što se Lana Pudar okitila još jednim zlatom na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju, u njezinom rodnom gradu Mostaru je potpisan ugovor o izgradnji olimpijskoga bazena koji je inspiriran upravo njezinim uspjesima.

Ugovor o izgradnji plivališta potpisali su gradonačelnik Mostara Mario Kordić i direktor građevinske tvrtke Hering iz Širokog Brijega Ladislav Bevanda što je najbolja čestitka za velike uspjehe iznimno talentirane mostarske plivačice. Ona je u utorak na Svjetskom juniorskom prvenstvu u plivanju osvojila zlato na 200 metara leptir te pri tome postavila novi svjetski rekord.

image

Lana Pudar

Fotografo01/Ipa/Sipa Press/Profimedia

Svoje pripreme za velike nastupe Pudar obavlja u Trebinju i Sarajevu gdje ima uvjete za plivanje. Gradonačelnik Kordić istaknuo je kako je "mostarska sirena" postala inspiracija za ovaj projekt.

"Svima nama je Lana poslužila kao inspiracija da ovu temu vrlo ozbiljno shvatimo i zato potpisujemo ugovor te se nadamo da ćemo što brže krenuti u izgradnju bazena", rekao je mostarski gradonačelnik.

Bazen bi trebao prema detaljima ugovora biti izgrađen za 18 mjeseci. Za njegovu je gradnju osigurano 4,5 milijuna eura kao potpora Vlade Federacije BiH, dok će grad sufinancirati projekt s još četiri milijuna eura. Sedamnaestogodišnja Pudar osvojila je više zlata na juniorskim europskim i svjetskim smotrama, a ove godine bila je četvrta na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Linker
08. studeni 2023 08:14